Helhetshälsa B-vitaminkomplex

Kapslar, 100 st

155:-

Ord. butikspris 179:-

Fri frakt
Finns i webblager.
Fler produkter från HelhetshälsaAktuella erbjudanden
Kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Vitamin innehåll per kapsel % av DRI*

Tiamin 2,5 mg 227 %

Riboflavin 5 mg 357 %

Niacin 50 mg 312 %

Pantotensyra (B5) 12 mg 200 %

Vitamin B6 5 mg 357 %

Folsyra 300g 150 %

Vitamin B12 15g 600 %

Biotin 50g 100 %

Inositol 10 mg

Kolin 20 mg

* DRI = Dagligt referensintag


Helhetshälsas B-vitaminkomplex innehåller alla åtta B-vitaminerna, samt inositol och kolin.

- Jästfri

- Innehåller balanserade mängder av de olika B-vitaminerna.

- B-vitaminer deltar i många processer i ämnesomsättningen. Ofta samverkar flera av dem. Därför är det bra att ta alla B-vitaminer tillsammans, som i Helhetshälsa B-vitaminkomplex.

- Vegancertifierad

- Svensktillverkad

Om Helhetshälsa:- Svensk tillverkning i vår egen produktionsanläggning i Östergötland- Ekologiskt certifierad produktion- Utan onödiga tillsatser- Vegetariskt sortiment, över 90% Vegancertifierat

B-vitaminernas hälsofunktioner:Minskar trötthetFolsyra, Riboflavin, Niacin, Pantotensyra, B6 och B12 bidrar till att minska trötthet och utmattning. Hud, hår och slemhinnor B-vitaminkomplex innehåller biotin som bidrar till att bibehålla normal hud, normalt hår och normala slemhinnor. För blodvärdet B12-vitamin bidrar till normal bildning av röda blodkroppar. Folsyra, bidrar till normal blodbildning. GraviditetFolsyra bidrar till vävnadstillväxt hos gravida.B12 har en roll i celldelningsprocessen (när fostret växer).

För minnet och humöret: Folsyra och B12-vitamin bidrar till normal psykologisk funktion (som känslor, minne och humör).

Immunfunktionen: Folsyra, B6 och B12 bidrar till att immunsystemet fungerar normalt. Energiomsättningen:  Energiomsättning betyder till exempel fettförbränning och kroppstemperatur men även ork och energinivå (både fysiskt och mentalt). B-vitaminerna Tiamin, Riboflavin, Niacin, Pantotensyra, B6, B12 och Biotin bidrar till normal energiomsättning. För hjärtat B-vitaminkomplex innehåller vitamin B1 Tiamin, som bidrar till normal hjärtfunktion. Hormonbalansen Vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten. Vitamin B5 (Pantotensyra) bidrar till normal syntes och omsättning av steroidhormoner (dvs stress- och könshormoner).

Koncentration och minne:  Vitamin B5, pantotensyra bidrar till normal mental prestationsförmåga.

Bilda D-vitamin när du solar: När du solar bildas D-vitamin i din hud. Vitamin B5, pantotensyra bidrar till normal syntes och omsättning av vitamin D. Det betyder att dessa B-vitaminer hjälper till när D-vitamin bildas och används av kroppen. Skyddar cellernaB2 Riboflavin bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

För synen: Vitamin B2 Riboflavin bidrar till normal synförmåga. NervsystemetB-vitaminkomplex innehåller Biotin, Niacin, Riboflavin, Tiamin, B6 och B12 som bidrar till nervsystemets normala funktion.

Förvaring: Torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för små barn. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Jämförpris 1:79/ST

EAN: 07350026471241