Plattång

En plattång används på torrt hår för att göra håret rakt. Den består vanligtvis av två plattor som pressas ihop för att värma och räta ut håret. Plattänger kan även användas till andra frisyrer än bara platt, rakt hår. Du kan exempelvis använda den att göra ditt hår vågigt eller lockigt. Kom ihåg att alltid använda en värmeskyddande produkt innan du använder en plattång för att minimera skador på håret. Här hittar du plattänger från bland annat Remington och Beurer.

Läs mer

Finns det olika typer av plattång?

Olika plattänger har olika funktioner och passar olika hårtyper och stylingönskemål. Valet av plattång beror på din hårtyp och vilken typ av frisyr du vill uppnå. Det finns allt från traditionella plattänger som är den vanligaste typen av plattång. Den har två släta värmeplattor som pressas ihop för att platta håret. Den är effektiv för att skapa rakt och slätt hår. En del plattänger har keramiska plattor, vilket är mer skonsamt för ditt hår. En miniplattång tar mindre plats och perfekt att packa ner på resan.

Hur använder jag en plattång?

  • Tvätta och torka ditt hår ordentligt innan du börjar. Plattången ska inte användas på vått eller fuktigt hår.
  • Börja med att använda en värmeskyddande produkt och eventuellt andra hårstylingprodukter.
  • Borsta igenom håret för att ta bort eventuellt trassel eller tovor.
  • Om din plattång har justerbar temperatur, välj en temperatur som är lämplig för din hårtyp (ju tunnare eller ju mer skadat håret är, desto lägre temperatur bör du använda).
  • Dela in håret i sektioner och arbeta med en sektion åt gången.
  • För rakt hår: Placera plattången så nära hårbotten som möjligt och kläm försiktigt ihop plattorna och dra dem långsamt nedåt längs håret.
  • Om din plattång har rundade kanter kan du använda den för att skapa lockar eller vågor. Vrid plattången medan du drar den genom håret för att skapa önskad form.
  • När du har stylat hela håret, låt det svalna och fixera det med en lämplig hårspray för att öka frisyrens hållbarhet.

Efter användning, se till att låta plattången svalna helt innan du förvarar den. Rengör eventuellt plattorna med en mjuk trasa för att ta bort eventuella produktrester.

Passar plattänger till alla hår?

Är ditt hår skadat eller nyligen färgat kan det vara känsligare för de höga temperaturerna en plattång kommer upp i. Var extra noga med att använda en värmeskyddande produkt för ditt hår.

Filtrera produkter

Visar 6 produkter