Hårfön

En hårfön eller hårtork torkar håret fortare än om du låter det lufttorka. Detta är särskilt användbart om du har bråttom eller om du vill undvika att gå runt med vått hår under lång tid, till exempel om du inte vill vara utomhus med blött hår när det är mycket kallt ute. Här hittar du olika typer av hårfönar från varumärken som Remington, Beurer och Philips.

Läs mer

Vad kan jag använda en hårfön till?

En hårfön förångar vattnet i håret med hjälp av uppvärmd luft som du blåser mot håret. Den hjälper dig att styla ditt hår när det är blött. Det finns olika tillbehör, som till exempel diffuser, och borstar till hårtorken som du använda för att skapa volym, lockar eller en blåsa ett lockigt hår rakt.

Håller frisyren bättre om jag använder en hårfön?

En hårfön kan användas för att forma och hålla håret på plats längre än om du bara låter det självtorka. Detta är särskilt användbart om du vill att din frisyr ska hålla hela dagen eller kvällen. Du kan behöva använda stylingprodukter för att få den frisyr du vill och för att den ska hålla länge.

Hur får jag mitt hår glansigt med en hårfön?

Genom att använda en hårblås på låg värme och blåsa från hårbotten ut mot topparna kan du hjälpa till att släta ut hårstråna och ge en jämn yta, vilket kan resultera i ökad glans och ett mer polerat utseende.

Blir mitt hår skadat av att använda hårtork?

Det är viktigt att använda hårfönen med viss försiktighet eftersom överdriven värme och skador på håret kan uppstå om du använder hårtorken en längre tid. Blås aldrig håret helt torrt utan stäng av hårfönen när det är lite fukt kvar i håret. Här kommer några fler tips:

  • Använd lägre värme och håll fönen på ett visst avstånd från håret för att undvika överhettning och överdriven uttorkning.
  • Använd alltid värmeskyddande produkter för att minimera eventuella skador från värmen.
  • Kom ihåg att inte borsta håret när det är blött om du inte använder en särskild utredningsborste eller kam. I annat fall är det lätt att du bryter av hårstråna vilket leder till skador på håret.

Filtrera produkter

Visar 8 produkter