Vätskeersättning hund och katt

Hundar och katter håller normalt en bra vätskebalans i kroppen, men det finns tillfällen när vätskeersättning kan vara nödvändigt. Till exempel om ditt husdjur kräks, har diarré eller lider av vätskeförlust på grund av feber. Det bästa sättet att ge vätskeersättning till en hund eller katt beror på djurets tillstånd och rekommendationer från en veterinär. Här hittar du vätskersättning från varumärken som Aptus, Svenska Djurapoteket och Wellaware.

Läs mer

Hur ger man vätskeersättning till djur?

Oftast kan du ge din hund eller katt en oral vätskeersättning. Vanligtvis finns det i form av flytande lösning som du kan köpa på apoteket eller hos veterinären. Är ditt husdjur svårt uttorkat kan det behöva vätskeersättning som sprutas in under huden eller intravenöst. Detta görs av en veterinär. Kontakta din veterinär för råd och rekommendationer om du misstänker att din katt eller hund drabbats av vätskebrist eller uttorkning.

Förebygg vätskebrist och uttorkning

Se alltid till att din hund eller katt har friskt vatten att tillgå, särskilt under varma dagar. Det är också viktigt att ditt husdjur kan uppsöka skugga när solen är stark. Lämna aldrig ditt husdjur i bilen under soliga dagar, inte ens för en liten stund.

Filtrera produkter

Visar 3 produkter