Omega 3 hund

Hundar kan behöva tillskott av omega-3-fettsyror i sin kost av flera anledningar. Omega-3-fettsyror, särskilt EPA och DHA, är essentiella fettsyror som kroppen inte kan producera själv och måste få från kosten. Omega-3 kan bidra till att bibehålla hälsosam hjärt- och kärlfunktion, bevara rörliga leder samt är bra för hud och päls. Här hittar du fodertillskott med omega-3 för hundar från varumärken som Viacutan, AktivSvea och Wellaware Pets.

Läs mer

Hur får hundar i sig omega-3?

Det finns olika sätt att tillföra omega-3 till hundars kost. Ett sätt är genom att inkludera fisk som är rik på omega-3, som lax eller sardiner. Ett annat sätt är kosttillskott, t.ex. fiskolja eller algolja som är specifikt utformade för hundar. Det är alltid bäst att konsultera en veterinär innan du ger några kosttillskott för att få rätt dosering och rekommendationer som passar just din hund.

Vad är omega-3 bra för?

  • Hjärt- och kärlhälsa. Omega-3-fettsyror kan bidra till att minska inflammation och förbättra hjärt-kärlfunktionen hos hundar. De kan även hjälpa till att sänka blodtrycket, minska risken för blodproppar och förbättra blodcirkulationen.
  • Ledhälsa. Omega-3-fettsyror har antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att minska inflammation och smärta i lederna hos hundar med ledproblem, som artros.
  • Hud och päls. Omega-3-fettsyror kan förbättra hudens och pälsens hälsa hos hundar. De kan hjälpa till att minska klåda, torr hud, inflammation och bidra till en glansig päls.
  • Immunsystem. Omega-3-fettsyror kan stödja hundens immunsystem genom att minska inflammation.

Kan hundar få biverkningar av omega-3?

Det finns inga rapporterade biverkningar av tillskott med den rekommenderade dosen omega-3. Vid för höga doser av omega-3 finns det risk att hunden blir dålig i magen. För att vara säker på om din hund får i sig rätt mängd kan det vara bra att rådgöra med en veterinär.

Filtrera produkter

Visar 5 produkter