Fästinghalsband hund

Fästinghalsband för hund är en typ av förebyggande åtgärd för att skydda hundar mot fästingar och de sjukdomar de kan bära på, som exempelvis borrelia och anaplasmos.

Läs mer

Vad är fästinghalsband bra för?

Fästinghalsband för hund kan vara effektiva för att förebygga fästingar och loppor på hunden. Följ tillverkarens anvisningar noggrant och använd aldrig fästinghalsband avsedda för hundar på katter eller andra husdjur.

Är fästinghalsband farligt för hundar?

En del hundar kan vara känsliga för de kemikalier som används i fästinghalsband. Välj ett fästinghalsband som är lämpligt för din hunds storlek och vikt. Om du är osäker eller misstänker att din hund inte mår bra av fästinghalsbandet kan det vara bäst att rådfråga en veterinär för råd.

Vad har fästinghalsband för fördelar jämfört med andra metoder?

Fördelarna med fästinghalsband är en relativt enkel metod för att skydda hunden mot fästingbett och de sjukdomar de kan överföra. De är ofta effektiva under en längre tid och behöver inte appliceras dagligen som en del andra fästingmedel. Vissa fästinghalsband är också vattenbeständiga, vilket gör dem lämpliga för hundar som gillar att simma.

Som med alla hundprodukter är det viktigt att noga läsa och följa tillverkarens anvisningar och att kontakta en veterinär om du har frågor.

Filtrera produkter

Visar 8 produkter