Öronrengöring katt

Öronrengöring är en viktig del av kattens vård och kan hjälpa till att förebygga infektioner och andra öronproblem. En del katter behöver regelbunden rengöring av öronen, medan andra kanske aldrig behöver det. Det beror på kattens individuella behov och öronhälsa. Här hittar du örgonrengöring för katter från varumärken som ICF, Douxo och Otoclean.

Läs mer

Hur vet jag om min katt behöver rengöra öronen?

Normalt sett bör du kontrollera kattens öron regelbundet för att upptäcka eventuella problem. Om du märker några av följande tecken kan det vara dags att rengöra kattens öron:

  • Öronvax i måttliga mängder är normalt, men om du ser att det blir överdrivet mycket eller ändrar färg kan det vara ett tecken på problem.
  • Om kattens öron luktar illa kan det tyda på att det finns en infektion eller annan sjukdom.
  • Om katten ofta kliar eller gnuggar öronen mot föremål kan det vara ett tecken på att det finns något som stör och att rengöring kan vara nödvändig.
  • Om kattens öron ser röda, svullna eller irriterade ut, kan det vara ett tecken på inflammation eller infektion.

Kan jag rengöra kattens öron själv?

Ja, om du är försiktig och använder rätt teknik och verktyg. Använd en produkt för öronrengöring som är speciellt utformad för katter och följ instruktionerna noga. Använd inte bomullspinnar eller andra spetsiga föremål i kattens öron, eftersom det kan orsaka skador.

När behöver jag söka veterinär vid öronproblem?

Om du misstänker att din katt fått öroninflammation eller öronskabb bör du söka veterinär för att din katt ska få rätt behandling. Om du misstänker att din katt fått till exempel öroninflammation eller öronskabb bör du söka veterinär för att din katt ska få rätt behandling.

Hur vet jag om min katt har öroninflammation?

Symtom på öroninflammation hos katter kan vara att öronen är röda, svullna och med ökad vaxproduktion. Det kan också lukta illa ur öronen, att du märker att det kliar eller gör ont eller att det rinner ur örat. Symtom på öronskabb kan vara intensiv klåda, att katten skakar på öronen, röda öron, svart eller brunaktigt klet i örat, och ibland även sårskorpor runt öronen.

Filtrera produkter

Visar 15 produkter

Visar 15 av 15