Öronrengöring hund

Att hålla rent i hundens öron är en viktig del av den dagliga vården för hundens hälsa och välbefinnande. Det förebygger bland annat öroninfektioner hos din hund.

Läs mer

Varför är det viktigt att använda öronrengöring för hundar?

Öronen är en fuktig och mörk miljö som kan gynna tillväxten av bakterier, jäst och parasiter. Genom att hålla hundens öron rena och ta bort överflödig smuts, vax och fukt minskar du risken för öroninfektioner.

Vad har öronrengöring för fördelar?

  • Du kan tidigare upptäcka eventuella tidiga tecken på problem som rodnad, svullnad, obehag eller lukt om du rengör din hunds öron regelbundet.
  • Du minskar risken för obehag, klåda och irritation som kan uppstå på grund av ansamling av smuts och vax.

Hur gör jag rent hundens öron?

Använd bara öronrengöring som är avsedd för hundar och följ tillverkarens anvisningar noggrant. Använd aldrig bomullspinnar eller andra skarpa föremål för att rengöra öronen, då detta kan öka risken att skada öronkanalen eller trumhinnan. Använd istället mjuka bomullstussar eller en ren trasa för att torka bort överflödig fukt och smuts.

Min hund har problem med öronen, vad gör jag?

Kontakta en veterinär om du är osäker på hur du ska rengöra hundens öron eller om din hund har några specifika öronproblem. De kan ge dig råd baserat på din hunds individuella behov och hjälpa dig att utföra rengöringsproceduren på rätt sätt.

Filtrera produkter

Visar 16 produkter

ICF Iryplus Ögonrengöring

Ögonvård 50 ML

Pris online206 kr

Iryplus Pocket Våtservetter

Våtservett 15 ST

Pris online220 kr

Visar 16 av 16