Beconfident Dental Guard Protect

Bettskena, 1 st

20%

319:20

Kampanj

Gäller t.o.m. 22 februari

Ord. webbpris 399:-

Ord. butikspris 449:-

Fri frakt
Finns i webblager
Finns varan på ditt apotek?
Hitta Kronans Apotek
Fler produkter från BeconfidentFler produkter inom kampanjen
Tillverkaren garanterar genom CE-märkning att produkten är säker att använda och uppfyller gällande krav.

Beconfident® Protect Dental Guard är till för att avlasta musklerna och skydda tänderna vid lättare tandgnissling eller bruxism. Tandgnissling eller tandpressning är något som många lider av och medför förutom obehag allt från huvudvärk till att tänderna långsamt slits eller skadas på annat vis. Bettskenan har bitplattor för kindtänderna och förhindrar att framtänderna att bitas ihop och underlättar även andningen. Skenan anpassas lätt till det egna bettet och är både lätt och slitstark. Att börja använda Protect är ett enkelt och prisvärt sätt att slappna av käkarna och skydda tänderna under sömnen.

Beconfident Protect är godkänd som medicinteknisk produkt av Läkemedelsverket och följer deras föreskrifter LVFS 2003:11, LVFS 201:7; LVFS 2001:5. 

Produkten levereras i förpackning med en smidig förvaringsbox och bruksanvisning. 

Jämförpris 449:-/ST

EAN: 07350064161180

<p>Plastskena som inte&nbsp;<span style="color: rgb(55, 64, 74);">innehåller BPA, silikon, akryl, gluten eller några skadliga toxiner och kommer inte att läcka ut några kemikalier i munnen. Den tillverkas i en FDA-inspekterad anläggning och är inte gjord av naturgummilatex.</span></p>

Din Beconfident® Protect bettskena är i princip färdig att användas. Kroppsvärmenformar skenan efter din mun och ditt bett. Vid behov kan Beconfident® Protect justeras efter storleken på din käke.Läs mer om detta nedan.

Beconfident® Protect är fri från BPA, latex, silikon och ftalater.

Bitplattorna på Beconfident® Protect(1) är inställbara i fem lägen . Placera bettskenan i munnen utan att ändra det förinställda läget. Bitplattorna ska vila mot kindtänderna och bygeln ska vila lätt mot tandköttet. Låt tänderna ha lätt kontakt med bitplattan och undvik att bita på bygeln. Din kroppstemperatur kommer att forma bettskenan efter din mun och ditt bett, vilket är unikt för Beconfident Protect®.

Om bitplattorna inte vilar mot kindtänderna kan Beconfident® Protect justeras, framåt för mindre munnar eller bakåt för större. Gör inställningen genom att hålla i bitplattan och försiktigt föra bygeln framåt eller bakåt. Doppa bettskenan i vatten för att underlätta justeringen. När Beconfident® Protect är inställd krävs inga ytterligare justeringar.

Användning: För bästa tillvänjning – sätt in Beconfident® Protect ca 30 minuter före sänggående.Slut läpparna men låt käken slappna av.Det är vanligt att uppleva ömhet, huvudvärk eller obehag i munnen och käkarna den första tiden, men det är övergående.

Rengöring och underhåll: Skölj av skenan efter användning och låt den torka innan den placeras isin förvaringsask. Byt skenan om du upptäcker sprickor eller när plasten gulnar. 

Vid frågor om Beconfident® Protect eller Beconfidents övriga produkter är du alltid välkommen att kontakta support@beconfident.com

Allmän råd och information: Tandgnissling (bruxism) är klassat som ett neuromuskulärt tillstånd. Överaktiva käkmuskler kan bland annat leda till förslitning av tandens tuggytor, sprickbildningar, obehag och smärtor i käkleden och huvudvärk. Din bettskena är utformad för att skapa ett mellanrum mellan tandraderna och på så vis tvinga käkmusklernaatt slappna av. Fokusera på att sluta läpparna samtidigt som käkarna ska slappna av.

Viktiga anvisningar• Beconfident® Protect bettskenan är utformad för att skydda dina tänder mot bruxism.• Barn under 18 år bör inte använda denna produkt.• Bettskenan ska inte användas som ett sport-tandskydd.• Använd inte bettskenan mer än 8 timmar per dygn.• Använd inte bettskenan om du har tandställning.• Läs instruktionerna noggrant före användning och konsultera din tandläkare om du är osäker.• Felaktig användning kan äventyra din säkerhet eller orsaka skada på produkten.• Använd inte bettskenan om den hindrar dig från att andas fritt, orsakar smärta, faller ur eller skapar andra obehag.• Konsultera alltid din tandläkare om du är osäker på din munhälsa och använd den inte om du har lösa fyllningar eller sprickor i tänderna.• Var noggrann med att byta din Beconfident® Protect omden är skadad eller är onormalt sliten.

Upptäck flera produkter inom

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar