Coronavaccinering på Kronans Apotek

Snart kommer du kunna vaccinera dig mot covid-19 i utvalda Kronans Apotek. Vaccineringen utförs av sjuksköterskor från MediCheck och Colivia på uppdrag av Region Skåne och Västra Götalandsregionen.

Så går det till

Boka en tid på ditt valda apotek. Du får samtidigt fylla i en hälsodeklaration. Vaccineringen görs av en legitimerad sjuksköterska från MediCheck genom en injektion i överarmen. Efteråt får du sitta kvar hos oss och vänta i 15 minuter. Det är för att kontrollera att du mår bra och inte har reagerat allergiskt mot injektionen. Beroende på vaccin så får du antingen en eller två doser. Vaccin med två doser tas med några veckors mellanrum. Vi bokar en tid åt dig för din andra dos av vaccinet när du befinner dig på plats hos oss. Vaccineringen journalförs åt dig i patientjournalregister.

Finns i Skåne och Västra Götaland

Just nu planerar vi coronavaccinering i regionerna Skåne och Västra Götaland. Bor du någon annanstans? Du kan hitta information om coronavaccinering i just din region på 1177.se

Coronavaccinering-767x767

Tänk på det här

  • Kom ihåg att ta med giltig legitimation
  • Till en början kommer du bara kunna vaccinera dig hos oss om du tillhör en viss åldersgrupp och inte tillhör en riskgrupp. Vaccineringen sker nämligen i en prioritetsordning som bestäms av din region. Vi kommer uppdatera den här sidan med information om vilken åldersgrupp som kommer att gälla.
  • Vaccinet består av en eller två doser. Den andra dosen tas med några veckors mellanrum. Antalet veckor beror på vilken sorts vaccin du får. Du bokar bara din första tid i vår bokningskalender. Tiden för dos nummer två bokar vi tillsammans med dig när du är på plats hos oss.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller har förkylningsliknande symtom. Du kan avboka din tid på samma länk som du bokat den utan någon kostnad.

Du hittar den senaste informationen om vaccinering på Region Skånes hemsida samt Västra Götalandsregionens hemsida.

Pris

Vaccinering mot covid-19 är gratis.

Boka tid

Vi räknar med att snart kunna erbjuda vaccinering mot covid-19 i Skåne och Västra Götaland. Det sker så snart som vaccinerna finns tillgängliga för regionen. Än så länge går det inte att boka en tid eller ställa sig i kö för vaccineringen.