MinDos

Ta rätt medicin vid rätt tidpunkt med hjälp av MinDos. Vi sorterar och doserar dina läkemedel åt dig och du får dem i praktiska dospåsar.

En pilottjänst från Kronans Apotek

MinDos är en tjänst som erbjuds till ett urval kunder för att sedan utvärderas. Just nu kan vi inte erbjuda MinDos till nya kunder, men i framtiden kommer tjänsten bli tillgänglig för fler. Du som redan har MinDos kommer fortsätta att få tjänsten som vanligt.

Vad innebär MinDos?

Med MinDos får du de läkemedel som du ska ta vid ett tillfälle samlade i en och samma dospåse.

  • Vi ordnar eventuella läkemedelsutbyten åt dig.
  • De färdigdoserade påsarna är enkla att ta med sig, till exempel vid resa.
  • Du behöver inte oroa dig för att dosera fel.
  • En farmaceut kontrollerar att dina läkemedel är rätt doserade och säkra att använda tillsammans.
Senior kvinna-767x767

Så går det till

MinDos är en abonnemangstjänst för dosförpackning av dina läkemedel. Istället för att få dina läkemedel i burkar eller pillerkartor, får du dem förpackade i enskilda dospåsar samlade i en rulle. Varje dospåse innehåller samtliga läkemedel som ska tas vid samma tillfälle. Påsen är märkt med personuppgifter, påsens innehåll och vilken tidpunkt läkemedlen ska tas.

Priser

Själva tjänsten är gratis för de kunder som använder den under testperioden. Man betalar samma pris som man brukar för sina läkemedel, och högkostnadsskyddet gäller som vanligt.

Vill du ha MinDos?

Till en början erbjuds MinDos som ett pilotprojekt till ett urval av kunder som har visat intresse för tjänsten. När vi lanserar tjänsten kommer den vara till för alla som är över 18 år och använder läkemedel i sin vardag.

Tänk på det här

  • Alla läkemedel går inte att packa i dospåsar, t.ex. salvor eller läkemedel du ska ta vid behov. De läkemedel som inte kan dosförpackas hämtar du som vanligt på ditt lokala apotek.
  • Dina dosförpackade läkemedel hämtar du varannan vecka på något av Kronans Apotek som erbjuder tjänsten.
  • Anhöriga med fullmakt kan hämta ut dosförpackningar

Frågor om MinDos?

Besök vår sida med vanliga frågor om du har några funderingar om MinDos, eller kontakta oss så berättar vi mer.