Tillbaka till Covid-19

Covid-19 vaccination i Sverige

Vaccination skyddar dig och andra mot sjukdomen covid-19. Alla som bor i Sverige och är fyllda 12 år erbjuds gratis vaccin mot covid-19.

Prioritetsordning

Hur mycket man drabbas av viruset beror på ålder, allmäntillstånd och om man har några andra sjukdomar. Därför sker vaccineringen i Sverige i prioritetsordning. De personer som löper störst risk för att drabbas av svår sjukdom och död från covid-19 erbjuds vaccinering först. Även viss sjukvårdspersonal prioriteras. I dagsläget har alla som är 12 år och uppåt möjlighet att vaccinera sig mot covid-19. Det finns mer information om prioritetsordningen på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Boka vaccination mot covid-19

Kronans apotek har avslutat sitt uppdrag att vaccinera mot covid-19 i regionerna Dalarna, Skåne samt Västra Götaland. Du hittar information om hur du går tillväga för att boka tid för vaccination i just din region på 1177 Vårdguiden.

Kvinna som ler

Är coronavaccin säkert?

Det finns många som känner oro eftersom vaccin mot covid-19 har tagits fram snabbt. Det sprids också många falska påstående om vaccinerna. Det är viktigt att komma ihåg att alla läkemedel, inklusive alla coronavacciner, utvecklas och testas på samma sätt och all dokumentation finns offentlig. Det finns mer information om hur vaccin godkänns på Läkemedelsverkets hemsida. Du kan också prata med en sjuksköterska eller en läkare om du har frågor om vaccin.

  • 1780x320 Desktop Fråga farmaceuten 2
Senast granskad 2021-07-06