MENY
Va?rk_landningsida_desktop_go?r det ont.jpg

Va?rk_landningsida_desktop_go?r det ont_mobil.jpg

Gör det ont?

När något gör ont är det kroppen som försöker säga dig att något inte står rätt till. Värken blir kroppens sätt att se till att du inte förvärrar skadan och istället söker hjälp. Men man ska komma ihåg att värk i sig inte har några läkande egenskaper. Att härda ut och skippa smärtstillande är därför ingen vidare bra idé. Skulle smärtan återkomma eller hålla i sig under en längre tid, rekommenderar vi att du söker dig till sjukvården. De kan hjälpa dig att komma till botten med problemet.

HUVUDVÄRK
Ont i huvudet kan man få av mycket. Förkylning, stress, sömnbrist eller för att du ätit eller druckit för lite. Alkohol och vissa läkemedel kan också vara boven i dramat.

MIGRÄN
Huvudvärk 2.0 kan man säga. Migrän sätter sig ofta på ena sidan av huvudet och kommer i attacker som går över efter 12-24 tim. Värken brukar vara skärande, pulserande och dunkande. Vissa får ögonflimmer innan huvudvärken kommer och det är vanligt att bli illamående och ljuskänslig.

NACK- OCH RYGGVÄRK
Om man rör sig snabbt och oförsiktigt, sitter i samma ställning länge eller lyfter något på fel sätt, kan man få ont i nacke och rygg. Ibland kommer den plötsligt, som vid ryggskott, och ibland smygande och molande. Är du stressad och orolig kan du få ont i nacken till följd av att du spänt musklerna lite för mycket och länge. Har du sovit i en konstig ställning kan du ibland ha otur att vakna upp med nackspärr.

MENSVÄRK
Mensvärk är allra vanligast hos unga kvinnor. Smärtan sitter ofta runt bäckenet i nedre delen av magen och strålar ut mot ljumskarna, korsryggen eller lårens insida. Att det gör så ruskigt ont beror på kramp i livmoderns muskler.

TRÄNINGSVÄRK OCH IDROTTSSKADOR
Idrottsskador kan uppkomma på två olika sätt. Antingen i lederna som vid en stukad fot, eller i musklerna som vid en sträckning. Muskelskador beror ofta på att man inte värmt upp ordentligt.

Rekommenderade produkter: