MENY
Sol_landningsida_desktop_Sol startsida.jpg

Sol_landningsida_mobil_Sol startsida.jpg

Rådgivning om solen och dess strålar

Solen ger liv, energi och fräknar på näsan. Strålarna värmer oss efter en lång, mörk vinter och det är som att ljuset gör allt enklare. Vi njuter av strandliv och ändlösa dagar under bar himmel. Fyller på våra viktiga depåer av D-vitamin och livskraft.

Att det är bäst att njuta av solen i måttliga mängder är väl något vi alla vet numera. Solens positiva egenskaper är många. Den gör att vi känner oss piggare, gladare och hjälper oss att producera viktigt D-vitamin. Och det är alltid fint med några fräknar på näsan! Men solen kan också skada huden. På vårkanten är det därför bra att se över ditt solskydd. Börjar det bli dags att ta med solskyd till barnens hylla på förskolan? Dags att byta din dagkräm till en med inbyggd solskyddsfaktor?

Har du solskydd kvar från förra året? De flesta solskydd är märkta med 1 års hållbarhet. I oöppnad förpackning håller de något längre.
Solskydd ska förvaras mörkt och torrt, inte i kylskåp.

Vissa läkemedel, som smärtlindrande gel och en del antibiotika, kan förstärka effekten av solens UV-strålar. Fråga oss gärna om du vill veta mer. Ut och njut av solen nu, men kom ihåg att ta hand om din hud. Det kommer att löna sig!

 

Rekommenderade produkter