MENY
Top header_Makeup_1157x260_Makeup startsida.jpg

Makeup

För att må bra behöver man ta hand om både insidan och utsidan. Våra skönhetsprodukter har noga valts ut för att ge dig de bästa förutsättningarna som möjligt, för att skapa tid, lust och energi i din vardag. Är du ute efter en dramatisk look för fest? En enkel naturlig makeup eller är du kanske ute efter en ny foundation som passar just din hudton? Du kan läsa våra tips och råd här.

Har du frågor om vårt sortiment inom skönhet och vad som skulle passa just dig kan du även få hjälp av våra kunniga medarbetare ute i våra apotek.

 

Basmakeup

En bra bas gör att hela din makeup blir vackrare. Skapa din basmakeup med en primer, foundation, concealer, puder och rouge. Det är viktigt att du väljer en foundation som passar din hudton.

Är du osäker så fråga på apoteket. Har du problemhy så kan en mineralfoundation fungera bättre. Den innehåller zink som verkar läkande på huden. Primern ger dig en jämn hy och appliceras efter din rengöring men före din foundation.

Concealern hjälper till att dölja mörka ringar under ögonen, dämpa röda nyanser runt exempelvis näsvingarna, dölja finnar eller ljusa upp runt dina ögon. Välj som regel en ljusare nyans än din hy. Concealern ska du applicera efter din foundation.

Läs mer om Basmakeup

foundation_woman_540x440.png
makeup_brushes_540x440.png

Sminkborstar

Se till att använda rätt verktyg när du applicerar din makeup för att få ett så bra slutresultat som möjligt. Det finns en rad olika verktyg du kan använda för att applicera din bas.

Tänk även på att rengöra dina sminkborstar emellanåt. Visste du att otvättade sminkborstar kan vara en av orsakerna för problemhy? En otvättad borste kan ge känslan av glansig och fet hy, samt att din bas blir ojämn.

Läs mer om Sminkborstar

Läppar

Dina läppar är oftast pricken över i:et som fulländar din makeup och vi erbjuder ett stort urval av produkter för dina läppar. För att få färgen att bli mer hållfast så kan du investera in en läpprimer.

Vill du få läpparna att se större ut så kan du måla en tunn linje med en highlighter precis ovanför din amorbåge. En läppensel hjälper läppstiftet att tränga in i varje vrå och ger ett fylligt och jämnt resultat.

Glöm inte heller att grunden för ett bra slutresultat är när läpparna är mjuka och väl återfuktade.

Läs mer om Makeup för dina läppar

dark_makeup_540x440.png

Ögon

Vill du skapa en intensiv blick, en mjuk sofistikerad look eller bli naturligt vacker? Det finns många färger och produkter att välja bland för att kunna uppnå det resultat man är ute efter. En mörk inliner ger exempelvis en sotig look, en ljus ”öppnar upp” ögat, medans en flytande eyeliner ger en dramatisk och definierad ögonlook.

Välj ögonskuggans färg beroende på vilken makeup du önskar. Bra att ha många olika färgval i din ”makeupgarderob” så du kan byta färg efter humör, klädsel och tillfälle.

Läs mer om Makeup för dina ögon