MENY

Intim & Underliv

Alla människor mår bra av beröring och närhet. Och att lukta gott är en trygghet när älskogens lustar sveper in. Men glöm inte att omvårdnad om underlivet också är en kärlekshandling till dig själv. Du är värd det.

 

Underlivsbesvär

Här har vi samlat ett urval av produkter som kan hjälpa dig om du har underlivsbesvär så som torra slemhinnor, irritation och klåda, svampinfektion eller klimakteriebesvär.

Läs mer om Underlivsbesvär

Svampinfektion

En svampinfektion i underlivet beror på en jästsvamp. Svampen ger oftast inga besvär, men ibland kan den orsaka en infektion i underlivet med klåda och sveda som följd. Det är inte känt vad infektionen beror på, men oftast kommer den i samband med sexuell aktivitet.

En mindre andel kvinnor får svampinfektion efter en antibiotikabehandling. En svampinfektion är helt ofarlig även om det kan vara besvärligt med klådan och svedan.

Man räknar med att ungefär tre av fyra kvinnor får symtom på underlivssvamp någon gång i livet.

Läs mer om Svamp i underlivet

Inkontinens

Om man har inkontinens kan man behöva hjälpmedel som underlättar det dagliga livet. Det handlar om att kunna utöva aktiviteter, till exempel idrotta, eller delta i sociala sammanhang utan att vara orolig för läckage av urin eller avföring.

Många inkontinenshjälpmedel består av olika typer av absorberande skydd.

Läs mer om Inkontinens och olika hjälpmedel

Prostatabesvär och prostatacancer

Prostatan är en körtel som delvis omsluter urinröret och den förstoras ofta med åren, så det är lätt att förstå varför den ställer till stora problem för många män. I de flesta fall handlar det om godartad prostataförstoring, vilket i sig är ofarligt även om det är nog så besvärligt. Men eftersom symptomen kan vara snarlika vid prostatacancer är det viktigt att utreda besvären.

Läs mer om prostatabesvär och prostatacancer