MENY
landningsida_desktop_Hand- och Fotsvett.jpg

landningsida_mobil_Hand- och Fotsvett.jpg

Hand- och Fotsvett

Alla människor svettas. Vi gör detta för att kunna reglera temperaturen i kroppen – svettens funktion är att kyla ner oss. Vissa svettas mer än andra och det kan vara så att du har drabbats av hyperhidros eller överdriven svettning. Symtomen är just att du svettas extra mycket, vanligtvis från händer, fötter och armhålor.

Hur vet jag om jag är drabbad?

Det finns ingen gräns för vad som är normal svettning eller överdriven svettning, det är hur du upplever det som är avgörande. Exempelvis om du känner att du har svårt att ta folk i hand på grund av din svett, du får utslag, eller att dina svettningar på annat sätt påverkar ditt vardagsliv negativt kan det vara hyperhidros och det finns hjälp att få.

Hur lindrar jag mina svettningar?

Det finns olika typer av antiperspiranter som du kan använda, delvis för andra kroppsdelar som händer eller fötter. Hos oss hittar du även ännu starkare deodoranter/antiperspiranter som hjälper extra bra mot just svettningar.

Mina svettningar luktar, vad gör jag?

Det är inte svetten i sig som luktar, det är när de blandas med kroppens bakterier som lukten uppstår. Rakade armhålor ger bakterierna mindre yta att växa på. Rena strumpor och väl ventilerade skor håller fötterna torrare.

 

 Rekommenderade produkter