MENY

Fotvård

Lider du av torra fötter? Långa, varma bad och duschar kan göra huden torrare. Det finns dock saker du kan göra för att få dem mjukare. Vi berättar hur.

Fotbad och skrubb

Att sitta med fötterna i ett fotbad en stund ger ett bra resultat om man har problem med förhårdnader och torra fötter. Efter fotbadet kan du skrubba fötterna för att få bort gammal hud.

Smörj in

Med en mjukgörande fotkräm kan du förebygga både torr hud och sprickor. Behandla med mjuk-görande kräm dagtid. Smörj in fötterna med en fet salva innan du går och lägger dig och sov med tunna strumpor. Genom att smörja in fötterna kan fötter du förebygga värre problem med självsprickor.

Fila med känsla

För att fila fötterna ska du använda en fil med slipkorn och fila gärna när huden är lite fuktig. Använd en mjukare sandfil till naglarna och fila åt ett håll. Filar man fram och tillbaka kan naglarna lätt flika sig och gå av.

Självsprickor

Många lider av självsprickor på fötterna och hälarna. Smörj hälarna flera gånger dagligen med en kräm för fotsprickor. Gärna med högt karbamidinnehåll och/eller salicylsyra. Det finns också särskilda plåster mot hälsprickor.

Nagelbandsskötsel

Det är också viktigt att smörja in nagelbanden med en nagelolja. Nageloljan innhåller ofta vitamin E som tränger ned i huden och nagelbädden. Droppa även under nageln, där finns också ett nagelband, hyponychium, som många inte tänker på.

 

Rekommenderade produkter