MENY

Fakta och tips om fotsvamp och nagelsvamp

Svamp är något man kan få på nästan hela kroppen. Fotsvamp är vanligt men du kan också få nagelsvamp. Ofta har man inga besvär, men när svamparna får rätt miljö, till exempel ett par varma och fuktiga skor, växer de i antal och kan ge dig problem. Tänk på att låta fötterna ”andas” och undvik gärna instängda skor. Har du fått svamp, förebygg återfall genom att rengöra de strumpor och skor du använt för att ta död på svamparna.

Köp medel mot nagelsvamp och fotsvamp

Fotsvamp

Vanliga symptom är att huden mellan tårna flagnar och det kliar. Vi vissa fall får du även sprickor, ofta mellan vid lilltån som kan göra riktigt ont. Men det finns receptfria salvor som du kan stryka på som tar död på svampen, läsa noga på bipacksedeln hur behandlingen går till. Det finns både singeldoser som du använder en gång och de som du ska behandla med under längre tid. Om barn under 10 har liknande symptom, eller om svampen inte går över prata med din läkare, då det finns andra sjukdomar med liknande symptom.

Nagelsvamp

Vanliga symptom är missfärgade, förtjockade, känsliga eller fläckiga naglar. Nagelsvamp uppstår ofta isamband med fotsvamp, då den har spridit sig och infekterat nageln. Att behandla nagelsvamp tar tid, inte sällan upp till 12 månader för nageln att bli helt läkt. Med receptfria läkemedel hindrar man svampen från att sprida sig och vissa, till viss del, reparerar nageln.

 

Rekommenderade produkter