MENY
landningsida_desktop_ha?nder och fo?tter.jpg

landningsida_desktop_händer och fötter_mobil.jpg

Rådgivning om händer och fötter

Våra händer och fötter utsätts för yttre påfrestningar varje dag och huden kan lätt bli torr och narig. Torra händer och nagelband kan vara ett problem under olika omständigheter. Och även om du inte har några problem med dina fötter i dagsläget, är det vettigt, och härligt, att göra en behandling i förebyggande syfte.

Med bra handvårdsprodukter kan du enkelt få tillbaka mjuka, väldoftande och fräscha händer, och här hittar du fotfilar, scrubb, creme och mer för lena och välmående fötter. Ta hand om dina händer och fötter och ge dem regelbunden vård!

Handvård

Varje gång du tvättar händerna, tvättar du även bort lite av hudens egna skyddande fett. Ofta kan huden själv återställa balansen. Handsprit hjälper till att döda bakterier och återfuktar huden och kan vara ett komplement till handtvättning. Men för riktigt rena händer behövs tvål och vatten.

Ta hand om dina händer genom återfuktning, fina naglar och omvårdnad av självsprickor.

Läs mer om handvård

Fotvård

Lider du av torra fötter? Långa, varma bad och duschar kan göra huden torrare. Det finns dock saker du kan göra för att få dem mjukare. Vi berättar hur.

Huden innehåller en viss mängd fukt som krävs för att hålla den mjuk och för att den ska kunna stå emot olika typer av tryck och yttre påverkan. Fuktnivån i huden kan minska, vilket leder till att fötterna blir torra. Det är enkelt att mjuka upp dina torra, hårda fötter, i synnerhet om du börjar med en behandling.

Läs mer om fotvård

 

Fot- och nagelsvamp

Fotsvamp angriper oftast huden mellan tårna och brukar börja mellan fjärde och femte tån. Huden flagnar eller fjällar och det är vanligt att det kliar och svider. Ibland kan det bli sprickor i huden. Svampen trivs där det är fuktigt och varmt och det är därför vanligt att smitta sprids i allmänna duschar och omklädningsrum. Barn under tio år får sällan fotsvamp.

Du kan själv behandla fotsvamp med receptfria läkemedel.

Läs mer om fot- och nagelsvamp

Hand- och fotsvett

Alla människor svettas. Det är ett av kroppens viktigaste sätt att kyla ner sig och hålla rätt kroppstemperatur. Men om du upplever att dusvettas så mycket att det känns jobbigt i ditt vardagsliv, kallas det överdriven svettning eller hyperhidros.Den vanligaste orsaken till överdriven svettning är överaktiva svettkörtlar. Då svettas man mest på handflatorna, på fotsulorna eller i armhålorna.

Läs mer om hand- och fotsvett

 

Populära produkter