MENY

Undvik att smittas av förkylning

Förkylningsvirus sprids oftast genom hosta, nysningar och kroppskontakt. Det bästa sättet slippa förkylning är såklart att förebygga smittan! Här kommer tre snabba tips för hur du håller dig frisk.

1. Tvätta händerna

Det kan låta som en överflödig uppmaning, men det går verkligen inte att överskatta betydelsen av noggrann handtvätt i samband med toalettbesök och måltider. Ta inte för givet att barnen sköter det lika bra nu som för tre månader sedan, utan se till det verkligen blir gjort ordentligt.

Produkter som hjälper dig förebygga förkylningen:

2. Fyll på hemapoteket 

Under den kalla årstiden finns det en del saker som är jättebra att ha hemma, som halstabletter, hostmedicin och febernedsättande medel för barn och vuxna. Lägg därtill ett förråd av mjuka pappersnäsdukar och en lättanvänd febertermometer och du är rustad till kamp. Se även till att alla i familjen får i sig bra kost och kosttillskott i form av vitaminer och mineraler om så behövs. 

Tips: Du vet väl att du kan hämta ut recept i Kronans Apoteks app? Det är jättesmidigt och du kan få medicinen utan kostnad hem till brevlådan – eller se på kartan vilket apotek som har medicinen på lager. Ladda ner appen här.

Fyll på hemma ifall att förkylningen bryter ut:

3. Kom ut i dagsljuset

Mörkret på vinterhalvåret kan både göra oss nedslagna och bidra till försvagat immunförsvar. Förutom bra kost och extra vitaminer kan vi motverka detta genom att verkligen dra nytta av det dagsljus som ändå förekommer. 

Passa på att gå ut om du ser att solen skiner. Ta en ordentlig promenad eller hitta på roliga aktiviteter utomhus. När det är kallt ute kan det vara mysigt att sitta en stund i solen med varm dryck och en apelsin. På så sätt får du både motion och vitaminer. 

 

Senast uppdaterad 2019-01-08