MENY

Kostnadsfri spirometer som stöd till astmapatienter

Kronans Apotek erbjuder 250 stycken kostnadsfria Air Next-spirometrar till astmapatienter i Sverige. En portabel digital spirometer gör det bekvämt att få kontroll på lunghälsan hemifrån. Viktig mätinformation kan enkelt delas med en sjuksköterska eller läkare i realtid. 

Kostnadsfri spirometer

Lider du av astma? Vi vill ge dig en digital spirometer. Kontakta Doktor.se genom att ladda ner appen. Doktor.se kan ge dig vår rabattkod som fungerar på kronansapotek.se. Rabattkoden låter dig beställa hem spirometern helt gratis. I ett första steg har vi möjlighet att dela ut spirometrar kostnadsfritt till 250 patienter. Normalpriset är 1998 kronor. 

 

Stöd för kroniskt sjuka personer

På Kronans Apotek är vi övertygade om att digital teknik kan bidra till att lösa flera av vårdens utmaningar. Att kunna erbjuda spirometern Air Next är ett exempel på hur vi och Doktor.se kan stötta och underlätta vardagen för många kroniskt sjuka personer. Samtidigt bidrar detta initiativ till en ökad patientsäkerhet och minskade totala kostnader inom vården.

Astma-kol-767x767.jpg

Air Next Spirometer

Air Next är en digital och portabel spirometer som du enkelt kopplar ihop med en smartphone genom en app som heter Aria. Appen ger direkt information om patientens lunghälsa. Informationen kan därefter kopplas till en sjuksköterska eller läkare, vilket gör att de också kan följa resultatet av mätningar utförda i hemmet. Produkten är CE-certifierad och fungerar på samma sätt som systemen som finns på vårdcentraler och sjukhus.

Fakta om astma 

En av de största grupperna av kroniskt sjuka personer i Sverige är astmapatienter. Astma har de senaste femtio åren ökat världen över och i Sverige är det runt 800 000 personer som lider av den kroniska sjukdomen. Astma är en sjukdom i luftvägarna som gör det tungt eller svårt att andas. 

Läs mer om astma

 

Senast uppdaterad 2019-05-03