MENY

 

NUXE

NUXE är lyxiga franska hudvårdsprodukter som finns för alla hudtyper och åldrar. Produkterna innehåller i genomsnitt 80% naturliga ingredienser. På utvalda Kronans Apotek hittar du NUXE i sortimentet. När Corinne Morice, International Trainer/NUXE besökte Kronans Apotek passade vi på att göra en intervju för att lära mer om denna spännande hudvårdsserie.
 

Hej Corinne! För vem passar NUXE produkter?
NUXE produkter passar till alla åldersgrupper och hudtyper. Vår huvudmålgrupp är generellt sett 25-49 år. Män kan också använda några NUXE-produkter såsom Crème Fraîche® fuktkräm som ger fukt och lugnar i 24 timmar, liksom oljan Huile Prodigieuse® som hjälper alla män med bångstyrigt hår.

Vilka slags produkter finns det i NUXE sortiment?
NUXE är expert på anti-aging. Vi har produkter som är särskilt bra för känslig hud. NUXE har också utvecklat multifunktionella kroppsprodukter, såsom oljan Huile Prodigieuse som passar lika bra till ansikte som till kropp och hår.

Finns det produkter för alla hudtyper?
NUXE har en komplett portfölj av produkter från återfuktande serier till anti-aging som passar alla hudtyper, även känslig hud.

Vad är det som gör NUXE produkter speciella?
NUXE specialitet är dess unika uppbyggnad: Naturens unika egenskaper kombinerad med glamour. NUXE historia startar med grundaren Aliza Jabès fascination för växternas värld och hennes beslut att skapa ett märke som är expert på naturkosmetik. Hennes vision och NUXE filosofi är: NUXE – naturen är värdefull.

Lista tre favoritprodukter som du inte kan leva utan och berätta varför!

Torroljan Huile Prodigieuse® var den första produkten NUXE lanserade och är fortfarande vår bästsäljare. Den här oljan gör allt och det är den ultimata produkten att ha med sig i necessären eller i badrumsskåpet. Huile Prodigieuse® är verkligen ett mirakel inom naturkosmetik och innehåller en hög andel av 6 stycken exklusiva botaniska oljor. Den är fri från silikon, konserveringsmedel och mineraloljor. Den fantastiska torroljekonsistensen efterlämnar inte någon fet hinna och den går att blanda med en fuktkräm t.ex. Crème Prodigieuse® som för övrigt har samma soliga och berömda doft som oljan.

En annan ikonisk NUXE-produkt är Rêve de Miel Lip Balm, läppbalsam med honung. NUXE Rêve de Miel® honungsläppbalsam ger näring till läpparna, smakar delikat och reparerar dem från skador orsakade av kallt väder.

NUXELLENCE® anti-agingvård är viktig varje dag oavsett din ålder eller hudtyp. Den ger huden ungdomlighet och lyster genom att förbättra cellfunktionen. Det ultimata skönhetstipset är att applicera denna hudvård varje morgon under din dagliga kräm för att höja dess effektivitet. Effektiviteten i din dagliga hudvård optimeras eftersom huden regenereras och blir mer mottaglig för hudvård. Resultaten är synliga eftersom huden omedelbart jämnas ut och får lyster.

Ett av NUXE ledord är "sensualitet", vad menas med det?
Sensualitet står för underbara konsistenser, behagliga dofter och förtrollande namn såsom Huile Prodigieuse®, Nirvanesque® (från buddhismens Nirvana), Rêve de Miel® (Honungsdröm) som bryter mot traditionella apotekskoder.

Produkterna innehåller i genomsnitt 80% naturliga ingredienser, vad innebär det?
Vi försöker alltid att använda ingredienser som kommer från ett naturligt ursprung. Utöver det kan det finnas konserveringsmedel eller konsistensgivare i produkterna eftersom det är nödvändigt för att få fram behagliga konsistenser. Vi strävar också efter att säkerställa ett välbefinnande när produkterna används liksom en hög produktsäkerhet.

Vad är hemligheten bakom vacker hy?
Huvudstegen för en hälsosam hud för franska kvinnor är:

  • Rengöring/make-up remover varje dag är det första steget mot hudens åldrande. Utan en effektiv daglig rengöring kommer partiklar från damm och föroreningar att göra huden glåmig, täppa till porerna, leda till att sebum oxideras och skada hudens skyddsbarriär vilket gör den röd och irriterad.
  • Återfuktning.
  • Mild peeling en gång i veckan för främja cellförnyelsen.
  • Vid behov, välja en lämplig anti-agingvård.
  • Skydda huden från solen: franska kvinnor är noga med att använda solskydd med lämplig solskyddsfaktor.

Dessutom finns det flera kompletterande tips för att skjuta upp uppkomsten av rynkor eller att undvika att de permanentas på djupet:

 

  • Sova ordentligt på natten
  • Dricka vatten regelbundet
  • Äta en välbalanserad kost med lågt sockerinnehåll vilket hämmar glykering (sockerbindning), en av nyckelorsakerna till för tidigt åldrande av hudvävnaden.
  • Undvika alkohol och tobak så mycket som möjligt.
  • Undvika stress, utöva meditation, yoga etc eller regelbundet massera delar av kroppen (ansikte, händer och fötter). Detta bidrar till att nervsystemet bli avslappnat och att endorfiner frisläpps vilket ger en känsla av välbefinnande.