MENY

LedningsgruppKronans Apoteks Ledningsgrupp

Stig Tornell

VD

Stig har en lång detaljhandelserfarenhet från en rad olika positioner inom marknad, inköp, butiksdrift och försäljning, bland annat för Reitan Servicehandel Sverige AB (Pressbyrån och 7-Eleven), Shell och ICA-koncernen. Sedan 2011 har Stig Tornell arbetat inom apoteksbranschen för Medstop och Kronans Apotek. 

Stig Tornell är utöver att vara VD på Kronans Apotek, även vicepresident för affärsområde Konsument och ingår i Oriola-KD koncernens ledningsgrupp.

Anna Wallenberg

Drift- & Försäljningsdirektör

Anna har lång erfarenhet av arbete inom detaljhandel, inom såväl marknad och försäljning som inköp. Anna har varit med sedan starten av Kronans Apotek (då Kronans Droghandel) bla. som chef för Sortiment & Inköp Egenvård. Hon har också arbetat för Oriola AB som ansvarig för att sätta upp affärsområde Apotek med grossisttjänster för apotekskedjor. Innan Anna kom till Kronans Apotek arbetade hon mer än tio år som management konsult på Accenture där hon ledde strategi- och förändringsuppdrag inom olika segment inom detaljhandeln.
Andreas-Rosenlund_webb.jpg

Andreas Rosenlund

Informationsdirektör

Andreas har en bakgrund som journalist och var med och startade tidskriften Expo tillsammans med Stieg Larsson. Andreas har arbetat på Apoteket AB som pressekreterare och presschef och har också arbetat på De Handikappades Riksförbund som pressekreterare.
karin midja.jpg

Karin Söderberg

KVALITET- & FARMACIDIREKTÖR

Karin är legitimerad apotekare med lång erfarenhet från ledande befattningar från såväl apoteksbranschen som från läkemedelsindustrin. Hon har framför allt arbetat med försäljning, marknadsföring och tjänsteutveckling inom bl a Astra, KabiPharmacia, ApoteketAB och ApoteketFarmaci.

Gunilla Winlund

HR-Direktör

Gunilla har en lång erfarenhet inom HR-området och hon var med och byggde upp apotekskedjan Medstop, som sedermera fusionerades med Kronans Droghandel och blev Kronans Apotek. Dessförinnan kom hon från V&S Group (Vin & Spritkoncernen), där hon var koncernens HR direktör under många år. Dessförinnan har hon innehaft ledande HR positioner inom försäkrings- och finansvärlden.
1.jpg

Eero Lamminen

CONTROLLERDIREKTÖR

Eero har arbetat i flera olika positioner inom finans hos Oriola-KD Group. Innan han började på Kronans Apotek, var han ansvarig för Group Controlling på huvudkontor i Espoo, Finland. Tidigare Eero har arbetat med bl.a. Business controlling och finansverksamhet både i Finland och Ryssland.

2.jpg

Carl-Johan Loo

ETABLERINGSDIREKTÖR

Carl-Johan har lång erfarenhet inom detaljhandel varav de senaste 15 åren inom etablering. Han har varit med och byggt upp butikskedjor både på den nordiska och svenska marknaden med bland annat Teknikmagasinet och Tele2. Sedan 2013 har Carl-Johan arbetat som etableringskonsult inom både restaurang och detaljhandel på Gate46. Från 2015 har Carl-Johan jobbat heltid som konsult med etableringar och etableringsfrågor för Kronans Apotek .