Låt oss hjälpas åt

I och med coronavirusets spridning behöver vi alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. På Kronans Apotek hjälper vi till där vi kan. Framförallt genom att hjälpa dig med dina läkemedel, men också genom att till exempel skänka handsprit till behövande. Du kan själv hjälpa till på flera olika sätt. Till exempel genom att hjälpa en närstående hämta ut sina läkemedel och att stanna hemma om du känner dig sjuk. Tänk också på att inte handla mer än nödvändigt, så att alla kan få det de behöver.

Hjälp oss att hjälpa dig

Skydda andra och vår personal på apoteket så att inte smittan sprids vidare.

Minska smittspridningen på apoteken

Håll minst en meter avstånd till andra, både kunder och personal. Luta dig inte fram över disken och följ personalen uppmaning om hur du ska visa legitimation och betala. Om du måste hosta eller nysa, gör det i armvecket.

Stanna hemma om du tillhör en riskgrupp

Skydda dig själv genom att be en närstående hämta ut dina läkemedel åt dig med hjälp av en fullmakt. Eller beställ dina receptvaror online.

Stanna hemma om du är sjuk

Besök absolut inte apotek om du har symtom på luftvägsinfektion. Du riskerar att smitta både personal och andra kunder i riskgrupper. Behöver du receptbelagda läkemedel kan du be en närstående hämta ut dem åt dig. Du kan också beställa dina receptvaror online.

Så här ordnar du en fullmakt

Låt oss hjälpas åt

Hjälp med handsprit till vårdcentral och hemlösa

Personalen på vårdcentralen i Gustavsberg tvingades ransonera handspriten som de använder vid hemsjukvård hos cirka 300 patienter. För att vårdpersonalen ska kunna skydda sig själva och riskgrupperna har Kronans Apotek skänkt 2000 flaskor handsprit till vårdinrättningen. Samtidigt skänktes även 500 flaskor till organisationen Vid Din Sida som stödjer äldre hemlösa i Stockholm.

Köpgränser hjälper alla att få sina läkemedel

Eftersom många handlar läkemedel just nu har vi infört köpgränser på både receptfria och receptbelagda läkemedel. Det finns ingen brist på läkemedel till följd av coronaviruset, men vi har svårt att hinna med att fylla hyllorna. Visa omtanke genom att respektera köpgränserna som finns på våra apotek och online. Det hjälper fler att få sina mediciner. Mer om köpgränserna

Hjälp dina närstående

Ta hand om dina närstående, särskilt de som är över 70 år eller tillhör andra riskgrupper. Du kan till exempel hjälpa till med att hämta ut läkemedel eller handla, eftersom personer i riskgrupper bör undvika kontakt med andra. För att hämta ut receptbelagda läkemedel åt någon annan behöver du en fullmakt. Så ordnar du en fullmakt.

Ta hand om dig själv

Minska smittspridningen genom att tvätta händerna ofta, hålla avstånd från andra människor och se till att du mår bra. Och såklart - stanna hemma om du är sjuk.