Vi har just nu mycket längre leveranstider och svarstider än normalt.

MENY

En app med fokus på dina recept

Över 120 000 personer har laddat ner Kronans Apoteks app för att enkelt och smidigt sköta sina receptärenden. Ett fantastiskt betyg tycker Ynette Gustavsson, som är utbildad apotekare och ansvarig för appen. Här berättar hon lite mer om appen:

Ynette_.jpg

Varför har Kronans Apotek utvecklat en app?

- Vi ville göra det enklare för våra kunder att få hjälp med läkemedel och hälsa i sin vardag. Appen är utvecklad för att kunder ska ha full koll på sina recept och med några klick går det att se lagersaldo, beställa hemleverans till brevlådan eller exempelvis kontakta den som skrivit ut receptet. Appen skickar därtill påminnelser om när ett recept är på väg att gå ut, när högkostnadsskyddet går ut eller när det exempelvis borde vara dags för nästa uttag av ett recept. Den är även rustad med mycket annan info och effektiva funktioner för smidig recepthantering.

Är appen säker?

- För att komma åt dina recept i appen behöver du identifiera dig, precis som du gör på ett fysiskt apotek. Det gör du när du loggar in med Mobilt BankID. I inloggat läge kan du bland annat få en överblick över de läkemedel du har på recept och du ser även dina barns och dina djurs recept. Det finns även en funktion för fullmakt så att du kan be någon närstående att handla och hämta läkemedel åt dig. Denna fullmakt är självklart giltig på alla apotek, digitala som fysiska.

rawpixel-App-merinfo.jpg

Kan jag prata med en farmaceut via appen?

- Kronans Apoteks app erbjuder självklart rådgivning. Du kan via appen enkelt ringa en farmaceut om du vill diskutera dina läkemedel och du kan även via ett klick kontakta din förskrivare om du har funderingar eller behöver förnya ditt recept. Det är därefter upp till förskrivaren att skriva ut ett nytt recept, som du får direkt tillgång till via appen.

Vilken funktion i appen är mest uppskattad?

- Under min tid på apotek har jag stött på otaliga kunder som berättar om hur svårt det är att komma ihåg vilka recept man har och vilka man bör hämta ut. Det är ett problem oavsett hur många recept man har. Har mitt recept kommit in? Har mitt recept gått ut? Att Kronans Apoteks app inte bara enkelt visar upp alla kundens recept, utan även upplyser kunden om vilka recept som kunden möjligen bör hämta ut har varit mycket uppskattat. Det ska vara enkelt att ha koll på sina recept och där berättar kunderna att vi har lyckats!

Kronans Apoteks app finns att ladda ner gratis på App Store och Google Play.

Senast uppdaterad 2018-12-04