MENY

Det stundande julstöket!

Julsmak_890x295.jpg

Julsmak_540x518_mobil.jpg

Äntligen kommer den varmaste årstiden. Då, när vi får kokonga in oss hemma, umgås och förbereda för de kommande högtiderna. Mörkret utanför fönstret ligger som ett sammetslent täcke. Doften av saffran, kardemumma och choklad dansar i luften. Hos oss hittar du och familjen produkter för både baket och julstöket. Tröttnar du på det har vi även fotbad och ansiktsmasker – perfekt för en stunds paus från alla krav och måsten.

Rostad Pepparkaka med glöggsås

- 1 st mjuk pepparkaka, enligt ditt favoritrecept
- 1 pkt vaniljglass
- 1,5 dl strösocker
- 1 flaska Kronans Apotek glöggkrydda
- 1 msk majsstärkelse
- 3 dl rödvin

Gör så här: 
Koka vin, socker och glöggkrydda 5 min. Rör ut majsstärkelsen i kallt vin. Vispa ner det i glöggkoket, koka 2–3 min så att såsen reder sig. Rosta tjocka skivor pepparkaka i torr, het panna. Rosta bägge sidor. Servera den varma kakan med glöggsåsen och kulor av vaniljglass. Känn hur kallt och varmt möter munnen.

rostad pepparkaka_590x400.jpg

Vårt fina julsortiment

I år bjuder vi på en riktigt härlig senap. Den är smaksatt med cognac och saffran, en delikatess som du inte får missa. Sen vill vi rekommendera vårt smaskiga julgodis. Ställ fram det lagom till tre så kommer julfriden som ett brev på posten. Och apropå posten, köper du din saffran från Kronans Apotek på nätet så får du hem den i ett paket. Inte genom skorstenen men i brevlådan. Smart jul till er alla!

Minttryffel

- 250 g blockchoklad
- 1 dl vispgrädde
- 2–3 msk smör eller margarin
- 1 äggula
- 2–3 droppar Kronans Apoteks Pepparmyntolja

Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Sjud smör och grädde i en kastrull, ta kastrullen av värmen och rör i äggulan. Sjud under vispning. Lyft kastrullen från värmen så snart smeten börjar tjockna. Fortsätt vispa och tillsätt den smälta chokladen. Tillsätt pepparmyntoljan. Fyll i knäckformar. Förvara i kylskåp.

mintryffel_590x400.jpg

Lakritskola

- 5 dl grädde
- 5 dl strösocker
- 5 msk sirap
- 2 msk Kronans Apotek flytande glykos
- 30 g smör
- 32 g Kronans Apotek lakritsstång (krossas i mortel el. dyl)

Gör så här:
Alla ingredienser kokas ihop på medelvärme. Rör inte för ofta. Gör kolaprovet – häll några droppar smet i en skål med kallt vatten. Forma till en kula. Känns den seg och vattnet förblir nästan klart är kolan färdig (termometern ska visa 120 grader). Det tar ca 30–40 minuter. Bred ut den färdiga smeten i en långpanna på smörat papper. Skär eller klipp i bitar, snurra in i papper eller cellofan. Kan även fyllas i knäckformar. Och akta tänderna!

lakritskola_590x400.jpg