MENY

Rådgivning om hälsa och livsstil

Vi på Kronans Apotek är övertygade om att hälsa handlar om att må bra - både på insidan och på utsidan. Hos oss är din hälsa det viktigaste som finns. Här hittar du tips och rådgivning kring sådant som rör din hälsa och livsstil.

 

Visste du att en typisk förkylning har fyra olika faser?

Det är vanligt att man känner sig hängig och sjuk med snuva eller nästäppa, obehagskänsla i halsen, hosta och huvudvärk. Ibland kan man även ha lite feber.

För att få koll på sjukdomsförloppet kan man dela in förkylningen i fyra olika faser: värk och feber, halsont, nästäppa och snuva samt hosta. Även om det fortfarande inte finns botemedel mot förkylningar så finns det receptfria läkemedel som kan vara bra att ha hemma för att underlätta och lindra symtomen.

Här kan du läsa mer om förkylningens fyra faser.

Röker du och vill sluta?

Du kan då behöva hjälp, inte bara med den fysiska aspekten av att sluta röka, utan även med de psykologiska och vanemässiga aspekterna. Då vill vi tipsa om NICORETTE® Sluta röka-app (McNeil) som kan hjälpa dig att lyckas sluta röka. . NICORETTE® Sluta röka-appen är ett stödprogram som är anpassat för iPhone.

Den kostnadsfria appen innehåller bland annat:
-Praktiska verktyg och motiverande tips
-Kalkylator som räknar ut hur mycket pengar du sparar
-Logg över dina framsteg
-Spel och låtlistor för att distrahera dig från röksuget

Klicka här för att läsa mer och ladda ned appen