MENY

Valt av ELLE – 10 favoriter för hudvård

ELLE_landningsida_desktop_Valt av elle.jpg

Carin Hellman är beautyredaktör på ELLE och en ständig detektiv i hudvårdshyllorna. Här listar hon sina tio hudvårdsfavoriter just nu, fem produkter som är särskilt bra för rengöring och fem produkter som säkerställning ordentlig återfuktning.

Favoriterna som rengör och vårdar

Rengöring, peeling och återhämtning. Dessa produkter är nyckeln till ett härligt glow för både ansikte och kropp.

Valt av Elle

1. Facial Cleanser, Löwengrip Clean & Calm. 

Kan man annat än älska en rengöring som lämnar huden mjuk och ren, samtidigt som den är krämigt löddrande och så mild att den också går att använda för att ta bort ögonmakeup? 

2. Sébium H2O, Bioderma. 

En av badrumsskåpets absoluta superhjältar – det micellära vattnet – i en formula för alla som tampas med fet hy och orenheter. Mild och supereffektiv livräddare som rengör grundligt och dämpar talgproduktionen. 

3. Ready Steady Glow Daily Aha Tonic, REN. 

Rent beroendeframkallande om man vill framkalla årets bästa glow! Färgglada AHA-syror exfolierar snällt och milt och ger sig även i kast med de där stora porerna. Har man väl börjat behandla med syra vill man aldrig sluta.

4. Gentle Face Peeling, Idun Minerals. 

Den bästa syrapeelingen för den känslige. Glykol- och AHA-syra från äpple peelar snällt och effektivt, samtidigt som man får en fantastisk fuktskjuts av bland anat rapsolja och kakaosmör. 

5. Sauna Relax, Barnängen Founded in Stockholm. 

Om man inte har en egen bastu med härligt doftande björkris hemma, kan man istället ta med sig känslan in i duschen, en helt vanlig vardagsmorgon! 

Favoritprodukter för näring och återfuktning

Återuppbyggande serum, mask, crème och lotions för att behålla lyster och fukt. 

valt av Elle_2-jpg.jpg

6. Hudlotion, Kronans Apotek.

ALLA behöver vi den perfekta vardagslotionen – den där som snabbt absorberas av huden, doftar mjukt, rent och gott och till ett pris som inte svider i plånboken.

7. Liftactiv Skin Cure, Vichy. 

Anti-oxidant och anti-fatigue med c-vitamin. C-vitamin är en superhjälte när det kommer till att ge glow utöver de vanliga. Den här powershoten ger synbart gladare och friskare hud på ett par veckor – perfekt efter stressiga perioder när huden är i allmän obalans. 

8. Aquaphor Soothing Skin Balm, Eucerin.

Sa jag världens bästa allt-i-allo-crème till torra läppar, spruckna händer, torra nagelband och självsprickor? Den absolut mest självklara tuben i handväsken – även perfekt för barn som dras med vintertorra läppar. 

9. Overnight Repair Mask, Emma S. 

En av hudens bästa kompisar i fall du vill låta en riktigt effektiv mask göra jobbet över natt. Utjämnande peptider och lugnade havreolja är bara några av den här vårdande maskens superkrafter.

10. Facial Moisturizer, Cetaphil. 

För de där dagarna när man bara vill ha en snäll kompis som tar hand om huden, utan att irritera. Oerhört prisvärd och lätt fuktcrème för allt och alla hudtyper.