Vetericyn Plus Wound & Skin Care

Spray för sårbehandling hos hästar, 473 ml

280:-

Fri frakt
Finns i webblager
Finns varan på ditt apotek?
Hitta Kronans Apotek
Aktuella erbjudanden

Med Vetericyn Plus sårspray kan du rengöra och återfukta sår för att påskynda läkning samt förhindra infektion. Användbar till skärsår, skrubbsår, sadel- och bettskador samt andra typer av sår och hudirritationer. 

Vetericyn Plus Wound & Skin Care är en vattenbaserad och nästan luktfri antiseptisk sårspray för alla djur. Kan användas för rengöring av sår, skadad eller kliande hud och rengöring av hud vid allergiska hudproblem. Vetericyn sårspray har en bredspektrum och antimikrobiell effektivitet i kombination med vävnadsvänliga egenskaper. Har även en lugnande effekt på röd och irriterad hud. Vetericyn Plus produkterna är lätt att använda och irriterar eller svider inte vid användning. Är säkra att använda även nära djurets ögon och mun om djuret rör sig vid behandling. Den aktiva ingrediensen i Vetericyns produkter är hypoklorsyra som är effektiv mot bakterier (även de resistenta som MRSA), svamp, jäst och vissa virus. Hypoklorsyra bildas naturligt av kroppens immunförsvar på neutrofila granulocyter. Vetericyn kan användas på alla djurarter, på allergiska djur och de nyfödda. Produkten är ofarlig att förtära. Innehåller ej läkemedel, karenstid för tävling/livsmedel är 0 dygn.

Jämförpris 591:97/L

EAN: 00852009002024

Ingredienser: Aktiva: Hypoklorsyra (0,012%) Inaktiva: Elektrolyserat vatten, natriumklorid, fosfater, natriumhypoklorit.

Klipp vid behov bort pälsen från sårområdet. Justera sprutmunstycket till önskad inställning och spraya tills det drabbade området är täckt för att spola bort eventuella främmande rester. Upprepa 3-4 gånger dagligen eller vid behov eller enligt veterinärs anvisningar. Ingen sköljning är nödvändig. För bästa resultat använd i kombination med Vetericyn Plus® Antimicrobial Hydrogel för att hålla sårområdet fuktigt. Snabbare läkning uppnås när såren är rena och hålls fuktiga. Säker för användning runt ögon, öron, näsa och mun. Karenstid 0 dygn.

Upptäck flera produkter inom

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar

Laddar