Vichy_landningsida_desktoop_hitta tillbaka efter sommaren .jpg

Hitta tillbaka till bra skönhetsrutiner efter sommaren

En lång, fin sommar gör mycket som är bra för vår hud. Solen fyller oss med D-vitamin, vi dricker massvis med vatten, äter grönt och rör oss mer. Men nu knackar hösten och vintern på och huden står inför nya utmaningar. För när årstiden ändras, ändras även din huds behov.

På sommaren kan du bli frestad att missköta din kvällsrutin en aning, det har vi nog alla varit. Efter en ljummen sommarkväll i parken känns det mindre roligt att tvätta bort sminket innan vi går till sängs. Vi mår bra av pausen vi tar på sommaren, men när vardagen åter knackar på är det viktigt att hitta tillbaka till bra rutiner. Lyckligtvis finns det några enkla hudvårdsritualer du kan följa om du vill ha en bra start på hösten. 

Rengör huden

Först och främst är det viktigt att du rengör huden och tar bort sminket. När du rengör huden på kvällen tar du även bort föroreningar och smuts som kan ha samlats under dagen. När du rengör huden på morgonen är det för att ta bort nattens talg och svett, så att du får ut det mesta av din hudvårdsrutin. På hösten kan det vara en fördel att byta till Vichys Pureté Thermale 3-i-1 ansiktsrengöring. Huden rengörs i ett enda steg och är en kombination av cleansing milk, skin tonic och ögonsminksborttagning. Den rengör huden effektivt från orenheter, föroreningar och har en mer fuktgivande effekt. 

Fuktboosta!

På grund av den yttre påverkan din hud utsätts för när kalendern skiftar till höst, är det viktigt att du ständigt kommer ihåg att återfukta huden. Fukt är nämligen en motgiftet till de utmaningar din hud möter när vi byter årstid. Du bör därför göra det till en ritual att först applicera en bra och återfuktande booster innan du applicerar din dag- och nattcreme. Använd gärna Minéral89. Det är en booster som ger huden fukt, fyllighet och en fräsch lyster.  

 

Vichy_landningsida_mobil_hitta tillbaka efter sommaren_bild1.jpg

Vichy_landningsida_mobil_hitta tillbaka efter sommaren_bild2.jpg

Skydda din hud mot UV-strålar!

Naturligtvis har du kommit ihåg att använda solcreme under sommaren. Men UV-strålar skadar inte bara under sommaren, därför bör du skydda din hud mot UV-strålar även när det är mulet. Ett bra råd är att använda en bra dagkräm som innehåller UVB- och UVA-skydd, eftersom särskilt den sistnämnda är en av de främsta orsakerna till hudens åldrande. Vichy’s serie Slow Âge löser detta behov optimalt. Välj mellan en lätt och en rik dagcreme med SPF som både skyddar och återfuktar din hud, vilket är en essentiell kombination om du vill ta dig an hösten på bästa sätt.  

Glöm inte bort egentid

I en hektisk vardag får du inte glömma bort de små ritualerna. Det är viktigt att du prioriterar tid för vård och välbefinnande om du vill vara den bästa versionen av dig själv. Ibland behövs det bara ett par minuter där du applicerar en härlig ansiktsmask och slappnar av med en bra bok. Din hud behöver extra kärlek under vintern och därför är det en bra idé att använda ansiktsmask ett par gånger i veckan. Använd till exempel Vichys Slow Âge Night Nattcreme och mask.

Vichy rekommenderar 

Din sökning på "0" gav {1} träffar