Trionetta 28

Trionetta 28 är ett receptbelagt kombinerat p-piller som används för att förhindra graviditet.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Trionetta 28?

Trionetta är ett preventivmedel som innehåller två olika kvinnliga könshormoner. Läkemedlet innehåller både ett östrogen, etinylestradiol och ett gestagen, levonorgestrel. Förpackningen kommer i tre olika storlekar med 3, 6 eller 13 kartor i varje. Varje karta innehåller 28 tabletter, varav 21 är med hormoner och 7 är utan. P-pillret är trefasiskt vilket innebär att varje tablettkarta innehåller tre olika sorters tabletter med tre olika hormonmängder. Det är för att efterlikna kroppens naturliga cykel.

Vilka biverkningar kan man få av Trionetta?

Biverkningarna varierar från person till person, vissa upplever inga alls. Några av de vanligaste biverkningarna är viktökning, blödningar, nedstämdhet, spänningar i brösten och huvudvärk. Om du upplever avvikande symtom behöver du ta kontakt med en läkare eller barnmorska.

Trionetta i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Trionetta kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Trionetta om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Trionetta. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Trionetta

Som med andra läkemedel är det viktigt att du följer de anvisningar som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Ta tabletten vid ungefär samma tid varje dag och om nödvändigt tillsammans med lite vatten. Följ pilarna på kartan tills alla tabletter är slut, och sedan börja på ny karta.

Bilkörning

Trionetta har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om preventivmedel

Läs våra tips och råd om preventivmedel. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Trionetta 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept