Slipp torr hud med hudvårdsserien AtoControl

Torr hud, kliande ben, fnasiga läppar, irriterad hud och blossande kinder. När kylan kommer krypandes, drabbas de allra flesta av torr hud. Känner du igen dig? Det finns några enkla steg som du och dina barn kan följa för att huden ska kännas både mjukare och mindre torr.

Morgonstund tillsammans

Starta dagen med att återfukta ansiktet med AtoControl Face Cream som lugnar huden och minskar stramhet och klåda. Den fungerar som dagcreme och nattcreme, både på dig och dina barn. Tips! Klappa försiktigt in cremen på de områden som känns extra torra, var snäll mot din och barnens hud. Gör hudvården till en rolig och avslappnad del av er morgonrutin.

Påklädning

Undvik att använda starka rengöringsmedel, tvålar och sköljmedel. En irriterad hud är ofta extra känslig och behöver skydd mot yttre miljöfaktorer i form av mjuka kläder i skonsamma material och en lugnande och intensivt återfuktande bodylotion som stärker hudens barriär. Använd gärna AtoControl Lotion på hela kroppen, både morgon och kväll.

Eucerin Ato Control - Slipp torr hud

Torra händer

Händerna är särskilt utsatta på hösten och vintern så använd gärna vantar vid utelek. Med hjälp av mjukgörande AtoControl Lotion, blir huden på händerna mjuk och smidig igen. Torra, spruckna händer och nagelband eller väderbitna kinder? Använd vattenfria Aquaphor Soothing Skin Balm som är det perfekta valet för att lindra sprickor, mjuka upp och skydda huden.

Fnasiga läppar

När vädret växlar och det blir kallare ute upplever många att läpparna lätt blir torra och spruckna. För att lindra och förebygga nariga läppar kan du och barnen använda Aquaphor SOS Lip Care. Den reparerar, skyddar och lindrar inom bara 60 sekunder.

Vårdande läppbalsam med omedelbar effekt

Läppvård som reparerar och lindrar dina läppar under minuten. Vårdar, skyddar och lugnar torra och spruckna läppar och gör dem mjuka och återfuktade igen.

Klåda på kvällen

Med torr hud kan det lätt börja klia på kroppen. Lindra klådan med svalkande och lugnande AtoControl Anti-Itch Spray, den gör att den kliande känslan försvinner på bara 60 sekunder och har effekt upp till sex timmar. Perfekt om kliandet gör det svårt att komma till ro vid läggdags. Sprayen får användas på barn från 3 år och kan sprayas på lite avstånd utan att behöva smörjas ut.

Visste du detta?

En regelbunden hudvårdsrutin kan bidra till att minska reaktionerna hos en känslig och atopisk hud. Eucerins serie AtoControl lugnar och vårdar med kliniskt visad effekt, passar för hela familjen och kan användas från 4 veckors ålder (AtoControl Shower Oil kan användas redan från bebisens första bad). AtoControl Anti-Itch Spray passar från 3 år.

Olja i badet

Häll några droppar AtoControl Bath and Shower Oil i badvattnet för att skapa ett mysigt skummande och vårdande kvällsbad. AtoControl Bath and Shower Oil är oparfymerad, rengör skonsamt och lugnar irriterad hud. Naturligtvis går den även att använda i duschen och gör huden mjuk och intensivt återfuktad. Kom ihåg! För små barn bör temperaturen på badvattnet ligga omkring 37 grader.

Återfuktning deluxe

Efter badet kan du smörja in dig och barnen med AtoControl Lotion, den ger en långvarig återfuktning, lugnar huden och absorberas snabbt, utmärkt att använda på otåliga barn. På torra och röda områdena på kroppen som armbågar, knogar och knän kan du smörja med AtoControl Acute Care Cream. Den ger intensiv vård vid utbrott av atopisk hud.

Vinnare i pricerunners Bäst-i-test

Pricerunner testade bodylotions för torr hud som behöver extra omvårdnad i flera olika prisklasser. Vinnaren av testet behövde vara lätt att applicera, absorbera hyfstat snabbt samt vara mild mot huden. Eucerin AtoControl Care Lotion vann första pris! En kort summering av motiveringen är att Eucerin AtoControl Care Lotion tillför mycket fukt till en torr hud. Den stillar även klåda och verkar lugnande på en irriterad hud. Den fungerar utmärkt både på vuxna och barn med exempelvis atopisk dermatit. Här kan du läsa mer om Pricerunners Bäst-i-test bodylotion.

Mjukgörande lotion för torr och känslig hud

Intensivt återfuktande lotion. Lugnar torr, irriterad och kliande hud. Återställer hudbarriären och förbättrar hudens kondition.