Sponsrat innehåll

Sex är hälsosamt

Sex är inte bara roligt, det innehåller dessutom en hel del saker som är bra för dig både mentalt och fysiskt. Vill du få ett bättre humör, friskare hy och minska riskerna för hjärtsjukdomar? Då ska du hoppa i säng med din partner. Om du vill skämma bort din partner ännu mer kan du introducera glidmedel i ert sexliv, det kommer göra det ännu roligare! Här får du 6 anledningar till varför sex är bra för din hälsa!

1. Du får motion av sex

Letar du efter ett sätt att bränna kalorier utan att gå till gymmet? Då är sex en bra lösning. Sex höjer bland annat din puls och gör att du förbränner kalorier och stärker dina muskler. Forskare har konstaterat att sex förbränner 4 kalorier per minut för män och 3 för kvinnor, vilket gör sex till en bra motionsform. När du har sex kan du förbränna 80 kalorier eller mer, vilket kanske inte låter så mycket, men ju mer sex du har desto mer kommer du att förbränna.

2. Sex minskar smärta

Lider du av huvudvärk som vägrar försvinna? Då ska du prova att ha sex. Att ha sex med sin partner lindrar inte bara smärta från migrän, utan också ryggsmärtor, bensmärtor och mensvärk. Detta beror på att kroppen friger endorfiner under en orgasm samt ett smärtstillande hormon som kallas för oxytocin.

Durex sex är hälsosamt

3. Sex är bra för hjärtat

Precis som att vanlig fysisk aktivitet är bra för hjärtat, så är också sex bra för hjärtat. Forskare från Skottland har nämligen funnit att par som har sex ofta har lägre blodtryck och fungerar bättre i stressiga situationer. En annan fördel med att få orgasm ofta är att det minskar risken att dö i hjärtrelaterade tillstånd, som till exempel hjärtattack eller stroke.

4. Du blir en lyckligare person av sex

Att ha sex med sin partner är en trevlig och skön upplevelse, men det är också kemiskt bevisat att sex hjälper till att höja ditt humör och minska depression. En studie visar att par som har sex minst två till tre gånger i månaden är 33% lyckligare än de som inte har det.

5. Du får ett bättre immunförsvar

Glöm apelsinjuicen när influensasäsongen börjar. Om du har sex med din partner en till två gånger i veckan får du inte bara ett bättre sexliv, utan du kan också öka nivåerna av antikroppar i ditt immunförsvar, även kallat immunoglobulin A. Det är en antikropp som skyddar mot förkylningar och influensan, samt hjälper din kropp att försvara sig mot bakterier och virus.

Om du och din partner försöker att bli gravida är det viktiga att ni håller sperman frisk genom att ha sex minst två gånger i veckan, och inte bara vid kvinnans ägglossning. Genom att ha sex ofta balanseras kvinnans hormoner, och det kan öka chanserna ytterligare för att bli gravid.

6. Få frisk hy med sex

Vill du ha en vacker och hälsosam hy? Då ska du inte slösa pengar på dyra ansiktskrämer och serums, utan om du har sex med din partner varannan dag kan du se yngre ut. Din blodcirkulation kommer att öka, och ju mer syre du får i blodet genom en orgasm desto yngre kommer din hy att se ut. Samtidigt kommer de endorfiner och tillväxthormoner som utsöndras under en orgasm läka och reparera skador på huden som har orsakats till exempel av solen eller rökning.