REN Skincare: Hudvårdstips

Sommaren är oftast en bra tid för huden eftersom den producerar mer talg när det är varmt ute och luftfuktigheten är högre. Men samtidigt utsätts huden för solens strålar som på sikt skadar hudens celler. Bad, värme och svett är också uttorkande. Under de kallare årstiderna blir luften blir torrare och huden upplevs som sträv, stram och inte lika mjuk och smidig.

 

Upplever du att din hud är torr efter sommaren är det bästa rådet att se över din hudvårdsrutin. Börja med att rengöra huden morgon och kväll med en rengöring som innehåller mjukgörande och fuktbindande oljor. Alla rengöringar från märket REN Clean Skincare är fria från uttorkande lödderämnen och återfuktar, balanserar och vårdar huden. Är huden solskadad, röd och skör använd REN Evercalm Cleansing Milk som innehåller extra vårdande och lugnande ingredienser.

Nästa steg är att använda en exfolierande produkt för att avlägsna de döda hudcellerna som gör att huden känns stram och sträv. Den påskyndar även bildandet av nya hudceller. Att regelbundet exfoliera huden 1-2 gånger i veckan ökar effekten av ditt serum och dagkräm men att peela huden varje dag kan istället öka fuktförlust och skapa en känslighet i huden. Har du en väldigt tunn och skör hud och vill undvika kornpeelingar rekommenderars REN Wake Wonderful Night-Time Facial som exfolierar huden med AHA- syror och boostar den med fukt och lyster.

RENSkincareim2.jpg

Serum är hudvårdsrutinens verktygslåda. Olika serum löser olika problem. Nu till hösten rekommenderar vi RENs Vita Mineral Omega 3 Optimum Skin Oil som stärker hudens lipidbarriär och ger den ny energi. Resultatet blir att fuktnivån i huden förbättras och hudens vitalitet ökar. Samtidigt reduceras tecken på linjer och för tidigt åldrande. Avslutningsvis appliceras exempelvis REN Ultra Moisture Day Cream.

Din sökning på "0" gav {1} träffar