Ren Rutin - En noggrann, daglig hudvårdsrutin är avgörande för att få huden i balans

Rutiner kan för många låta något trist och tråkigt, men det är just rutiner som på lång sikt skapar balans och goda resultat. Det kan gälla studier, hälsosamma matvanor, god sömn eller en balanserad och hälsosam hud. Resultat skapas inte direkt utan genom en bra och hållbar rutin som finns med dig varje dag. Produktserien Ren Rutin är skapad för att få huden i balans och hålla finnar och orenheter under kontroll.

Frågor och svar om tonårshy

Elin som är hudterapeut på Kronans Apotek svarar på frågor från tre tonåringar med tankar kring deras tonårshy. Elin berättar även om vikten av att skapa sig en hudvårdsrutin och vad det innebär. Se hela utbildningsvideon framtagen för Ren Rutin här nedan.

En noggrann, daglig hudvårdsrutin är avgörande i kampen mot finnar och pormaskar

Hy med akne, pormaskar och finnar kräver tid och omsorg. Med rätt hudvård kan man hjälpa huden komma i balans, lugna inflammation, stärka hudbarriären och förebygga ärr från större finnar och akne. Genom att reglera talgproduktionen, skynda på cellförnyelsen och minska inflammationer kan man lindra symtomen samt förebygga nya utbrott, utan att torka ut huden.

Hela serien är lugnande och vårdande

Serien har genomgående aktiva ingredienser som BHA (salicylsyra), som har antibakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper. Alla produkter innehåller även lugnande och vårdande ingredienser för att de ska kunna användas varje dag under en lång tid och ge den näring och återfuktning som huden behöver. Produkterna lämpar sig även för en normal och kombinerad hy.

Steg 1: Rengöring

Rengöring är A och O för en välmående hud i balans. Många tror att fet hud kräver starka och uttorkande rengöringsprodukter, men det är tvärtom. Fetare hy behöver milda rengöringar som balanserar talgproduktionen i huden och behåller fuktbalansen. Ren Rutin har rengöringsprodukter som skapar en bra bas för din dagliga rengöringsrutin.

Leende kille mot orange bakgrund. Foto.

Rengöringen från Ren Rutin behandlar och motarbetar akne med milt peelande syror som avlägsnar döda hudceller samtidigt som huden mjukgörs. Hjälper till att inte täppa till porer för att motverka uppkomst av blemmor och finnar.

Ansiktsvatten som både rengör och balanserar fukten i huden. Avlägsnar rester av makeup, rengöring och andra orenheter för att undvika att blemmor och finnar uppstår. Innehåller BHA syra som är antibakteriell och fungerar porsammandragande.

Steg 2: Serum och återfuktning

Även om man har en fet och oljig hud bör man ändå vara noga med att återfukta den. Om huden är uttorkad och får en stram och torr hudyta gör det att huden producerar mer talg för att huden själv vill försöka lösa problemet. Talget har då svårt att ta sig upp ur porerna och pormaskarna kan därmed bli ännu fler. Det är därför viktigt att alltid applicera ett fuktgivande serum och kräm efter rengöringen, för att hålla hudytan återfuktad och smidig.

Serumet från Ren Rutin är en behandlande produkt för fet hy och finnar samtidigt som det återfuktar på djupet utan att täppa till porerna. En bas som förbättrar helhetsresultatet av din hudvårdsrutin.

Ren Rutins ansiktskräm mjukgör och stärker hudens barriär för att förhindra irritation. Innehåller flera olika former av AHA- syror som har en mild exfolierande effekt på hudenoch som motverkar finnar och tilltäppta porer.

Lugnande fuktkräm som stärker och återställer hudens naturliga balans och gör den mer motståndskraftig. Innehåller prebiotika som motarbetar “dåliga” bakterier i huden genom att tillföra rätt bakterier som hjälper till att få huden i balans.

Steg 3: Behandla

För att snabbare få bukt på finnar och orenheter kan det krävas att man kompletterar med lite extra hjälpande produkter i hudvårdrutinen. Några riktiga hjältar är kemisk peeling och en uppfräschande nattmask. En kemisk peeling är en snabb och effektiv produkt att regelbundet använda för att skonsamt exfoliera bort döda hudceller och göra hudstrukturen jämnare. Vår nattmask låter huden återhämta sig, lugna sig och komma i balans under natten. Masken behandlar akne när du sover och ger dig en fräsch och ren känsla på huden att vakna upp till.

Effektiv och skonsam kemisk peeling med AHA- och BHA-syra. Rengör huden på djupet på ett skonsamt sett och löser upp tilltäppta porer och orenheter som annars kan ge uppkomst till finnar. Huden blir genast jämnare och klarare.

Behandling som lugnar och återhämtar huden under natten. En blandning av olika AHA-syror som skonsamt exfolierar och avlägsnar gamla hudceller. Ger en klarare och jämnare hudyta. Berikad med shea och squalane som mjukgör, återfuktar och skyddar huden.