Dr. Murads filosofi

Connected Beauty

Nourish Your Skin

Effektiv hudvård som hjälper dig att stärka och skydda din hud är det första steget till en fin och hälsosam hud. Huden är kroppens största organ och det första försvaret mot åldrande. Därför är det viktigt att återfukta huden inifrån och ut. Ålder, sjukdom, fria radikaler och stress skadar cellmembranet så att det inte kan behålla det vatten som behövs för en optimal funktion, vilket ger huden rynkor, torrhet och celluliter. Att återfukta din hud med effektiva produkter förbättrar cellstyrkan och barriärfunktionen vilket minskar tecken på åldrande.

Använd alltid SPF

Att skydda din hud från daglig exponering från solen är det mest effektiva sättet att förhindra tidiga tecken på åldrande. Exponering från UVA-strålar kan leda till pigmenteringar, rynkor och till och med cancer. Så medan tänker att du ska få en hälsosam solkysst look när du solar, så kan du faktiskt ge din hud långvarig skada. Den hälsosammaste solkyssta looken du kan få är från brun-utan-sol och bronzers.

Eat Your Water

Genom att äta en balanserad kost som innehåller näringsrika och vattenrika frukter och grönsaker återfuktar du dina celler inifrån och du fyller på din kropp med allt som behövs för att vara stark och hälsosam. Om du tänker på mat som ett element i din hudvårdsrutin så kommer du att upptäcka att balans är viktig. Maten du äter har en direkt inverkan på din huds utseende och din övergripande hälsa. Att göra näringsrika matval hjälper dig att öka din huds naturliga lyster, klarhet och återfuktan.

Följ 80/20-regeln

Oavsett vilka matval du gör, låt inte mat vara en orsak till stress och ångest. Genom att följa den enkla 80/20-reglen så väljer du hälsosam mat med fokus på färglada och vattenrika grönsaker och frukter till 80 % och mat du älskar, oavsett hur hälsosam den är till 20 %. Detta kommer göra det enklare för dig att hålla dig till en övergripande hälsosam livsstil och du kommer njuta extra mycket när du väl äter det där som är lite mindre nyttigt.

Awaken Your Body

Genom att delta i fysiska aktiviteter som ger dig glädje att bygga muskler väcker du din kropp så den lättare får en optimal återfuktning. Musklerna innehåller 70 % vatten och 10 % fett, genom fysisk aktivitet så bygger du vattenrika muskler som i slutändan stärker cellåterfuktningen.

Oavsett om det är löpning eller yoga, så frigör fysisk aktivitet stresskämpande endorfiner i din hjärna. Dr. Murad kallar det ”Awaken Your Body” och det betyder att det bästa sättet att fortsätta träna är att hitta en aktivitet du gillar. Tänk utanför boxen och utforska nya träningspass eller nya sporter för att upptäcka just din favorit. Att finna tid för träning, om så bara 15 minuter, så ger du dig själv en friskare hud med mer lyster.

Be Kind to Your Mind

Kulturell stress är stressen i vårt moderna livet, där vi ständigt är uppkopplade. Det är den typ av stress som de flesta av oss inte ens märker, till stor del för att det blivit så inrotat i vårt sätt att leva. Men denna dagliga stress frigör kortisol, ett hormon som skadar cellmembranet och äventyrar cellens förmåga att behålla vatten, vilket påverkar vår hälsa inifrån och ut.

När vår inkorg ständigt är full, när telefonen plingar gång på gång, när räkningarna ska betalas och skolaktiviteterna ska planereras så är det svårt att ta en paus, att ta sig tid att stressa av. Oavsett om det är en kort stunds meditation eller en träff med vänner så är det viktigt för ditt välbefinnande. En av våra största utmaningar är att få en god natts sömn, vilket vi behöver för att rensa upp, reparera och lägga undan det som stressar och tynger oss. Det är viktigt att du låter din kropp bearbeta dagens intryck, och det enda sättet att göra det på är att låta dig får sova 7-9 timmar varje natt.