Sponsrat innehåll

Effektiv C-vitamin

En av VALO-seriens huvudsakliga ingredienser är nordliga hjortron. Denna naturens antioxidant innehåller rikligt lystergivande C-vitamin som hjälper huden att se välmående ut!

Visste du detta om C-vitamin?

  • C-vitamin används i hudvårdsprodukter på grund av dess positiva inverkan. C-vitamin är lystergivande och motverkar till exempel melanins uppkomst på huden och hjälper att förebygga tillkomsten av pigmentfläckar.
  • C-vitamin skyddar huden mot UV-strålningens negativa effekter och minskar rodnad. Kraftigt solljus och luftföroreningar är exempel på fenomen som bildar syreradikaler, och C-vitamin skyddar huden från detta. Det görs genom att vitaminet neutraliserar reaktiva syreradikaler och fungerar som en motkraft till dem, så deras negativa effekter inte påverkar huden.
  • C-vitamin behövs även för kollagensyntesen i huden. Kollagenet är bland kroppens vanligaste proteiner och viktiga för cellens yttre beståndsdelar. De ansvarar för hudens flexibilitet och elasticitet samt påverkar fina linjer genom att sudda och minska deras uppkomst.
effektiv c citamin

C-vitamin i Lumene-produkter

Det finns ändå utmaningar i att använda C-vitamin eller askorbinsyra i kosmetiska produkter. Eftersom askorbinsyran tappar sin effekt när den utsätts för vatten, ljus eller luft så kan kosmetikprodukten efter en tid innehålla väldigt lite eller ingen C-vitamin alls, oavsett hur stor C-vitaminhalten ursprungligen varit. Lösningen på problemet är att göra olika hållbarare derivat från C-vitaminen. För att maximera nyttan av C-vitaminens effekt finns det därför fyra olika former av C-vitamin som används i de olika VALO-produkterna och som är anpassad för varje individuella produkts konsistens.

Lysande resultat med VALO-hudvårdsrutinen

I VALO-serien är C-vitaminet optimalt anpassad till produktens konsistens, så att den alltid behåller sin effektivitet. I vattenbaserade produkter som VALO Glow Boost Essence används ascorbyl glykosid, som tillsammans med vårt spraytorkade hjortronpulver (patenterad i Finland) ger lyster och fyllighet till huden. En annan produkt med annan konsisten, som Day Cream SPF15, innehåller istället ett kapsylerat C-vitaminderivat med namnet magnesiumaskorbylifosfat, som befrias i huden jämnare och långsammare. Regelbunden användning resulterar i en jämn samt slät och samtidigt välmående och fyllig hud.