MENY
Kronans apotek EMV_landningsida_desktop.jpg

Kronans apotek EMV_landningsida_mobil.jpg

Prisvärd omtanke

Vi har ställt några frågor till Ulrika Asplund, ansvarig för Kronans Apoteks egna märkesvaror.

Varför har Kronans Apotek en egen hud-och hårvårdsserie?
Vi har tagit fram ett sortiment som efterfrågas av våra kunder. Det är ett prisvärt sortiment med hög kvalitet, med aktiva och vårdande ingredienser, anpassade till det nordiska klimatets krav.

Varför har ni relanserat Kronans Apoteks hud- och hårvårdssortiment?
Vi ville fortsätta att utveckla vårt sortiment – allt för att vara det bästa alternativet för att uppfylla kundernas behov på bästa sätt. Ingredienserna är aktiva, effektiva och vårdande och de ger resultat som håller länge. Produktionen sker i Sverige för en så effektiv och miljövänlig tillverkning som möjligt.

Vad är skillnaden nu jämfört med de tidigare produkterna?
Vi har fokuserat på att förbättra de tidigare formuleringarna, genom att addera fler vårdandeoch aktiva ingredienser.

Hur vet ni att de nya produkterna är bra?
Vi har låtit en oberoende testpanel testa alla de nya produkterna och jämföra mot de gamlaformuleringarna. I samtliga tester har de nya fått ett betydligt bättre utfall än de gamla.

Vilka av produkterna är anpassade för känslig hud?
Produkterna inom Extra Care är dermatologiskt testade och speciellt anpassade för en känslig hud och hårbotten.

Vilka produkter finns inom ansiktsvård?
Inom ansiktsvård har vi valt ingredienser som verkar läkande, lugnande och återfuktande. Din hy blir märkbart återfuktad med bättre lyster. Dag- och nattcreme finns för normal/blandhy, torr hy samt mogen hy. Det finns även en ögoncreme och ett fuktserum som passar alla hudtyper. Rengöring är
ju grunden i en god hudvårdsrutin och här finns flera alternativ, också för olika hudtyper. Regörings-gel passar de som gillar att skölja bort sin rengöring med vatten och är anpassad till en normal hy.
Rengöringlotion kan både sköljas bort eller torkas av och är anpassad för en torr hy. Ansiktsvatten används för att ta bort smuts, rester av rengöringen samt för att fräscha upp huden. Passar till alla hudtyper utom den allra torraste.

Det har varit mycket uppmärksamhet runt fuktserumet, varför är serum så bra?
Fuktserumet är ett intensivt återfuktande serum, med hyaluronsyra och sheasmör. Serumet passar perfekt i vårt nordiska klimat och kan användas både morgon och kväll under dag- och nattcreme för att boosta huden med lyster och ny energi.

Har du själv några favoritprodukter?
Jag älskar produkterna inom Extra Care, då jag själv har en torr och lite känslig hud. Duscholjan är mer återfuktande än den jag brukar använda, så här har jag hittat en ny favorit.

Rekommenderade produkter