Tillbaka till Kronans Apotek

Gör dig synlig med reflexer

Använd alltid reflexer när det är mörkt. Även om du går längs en väg med gatubelysning, kan det vara svårt att se dig. Om du har mörka kläder syns du i bilars halvljus på cirka 25 meters avstånd, med ljusa kläder cirka 50-60 meter. Har du reflex syns du redan på 125 meters avstånd - en rejäl skillnad.

Ha flera reflexer

Många vuxna sätter gärna på sina barn reflexer men glömmer bort att de själva inte syns. Du bör ha minst två reflexer på dig så att du syns från alla håll, till exempel en reflex på jackan eller handväskan och en så kallad slapwrap runt vristen.

Ta hand om dina reflexer

Reflexer åldras inte så mycket så länge de är rena och utan repor. Tänk bara på att om du har en reflex i fickan eller handväskan blir den snabbt repig av nycklar och mynt. Du ska också hålla den borta från hög värme och vatten. Torka därför alltid av en blöt reflex och låt den inte ligga framme i till exempel en varm bil. En bra vana är alltså att alltid försöka uppdatera både dina och barnens reflexer varje år.

högt-blodtryck-767x767

Köp dina reflexer på Kronans Apotek

Hos oss på Kronans Apotek hittar du ett brett sortiment av olika typer av reflexer. Vi har bland annat hängande reflexer och slapwraps, reflexer till barnvagn och cykel och supersmart reflexspray som du till exempel kan spraya på kläder utan att skada tyget. Perfekt om om du vet med dig att du eller barnen brukar glömma reflexerna. Kom ihåg att det blir mörkt även under årets ljusare månader.