Hudvård som ger energi och kraft

Hudvårdserien KALLA är utvecklad av Kronans Apotek tillsammans med Charlotte Kalla. Med inspiration från den svenska naturen innehåller serien nu tolv certifierade och närproducerade produkter som skyddar, reparerar och återhämtar din hud – varje dag.

En hållbar hudvårdsserie för utsatt hud

Videon presenterar hudvårdsserien KALLA. Serien är inspirerad av den svenska naturen. Certifierade och närproducerade produkter som skyddar, reparerar och återhämtar huden – varje dag.

En enkel och effektiv grundrutin

Vill du, precis som Charlotte Kalla att hudvården ska vara enkel och effektiv? Då är Kalla-serien något för dig. En enkel hudvårdsrutin med KALLA Certifierad Hudvård består av att tvätta hyn och lägga på en dagkräm eller nattkräm. Det räcker som en daglig rutin för att skydda och reparera hyn, samtidigt som den får chansen att återhämta sig.

Extra fukt

Ibland kan huden behöva extra fukt och gärna något lugnande serum. Det är särskilt viktigt i vårt tuffa nordiska klimat med torr och kall luft. Grunda därför gärna med ett serum. Ett serum utgör grunden, eftersom det är den produkt som bäst penetrerar ner i det yttersta hudlagret. Applicera serumet innan dagkrämen eller nattkrämen. Med en lätt konsistens och en hög koncentration av aktiva ingredienser återfuktas huden djupare. I serien finns även en härligt återfuktande Sheetmask.

Hållbarhet för miljö och människor

Hållbarhet har varit ledord under framtagningen av Kalla-serien, både vad gäller miljö och människor. För att säkerställa ett bra val av ingredienser med hänsyn till både miljön och huden så valde vi certifieringen EcoCert Cosmos Natural. Den innebär att serien har granskats extra noggrant av en oberoende part och att du som användare garanteras att produkten är att lita på.

Innehåll med höga krav

Hudvårdsserien KALLA ska hjälpa huden att reparera och återhämta sig efter alla de påfrestningar som den utsätts för, varje dag. Den ska skydda huden mot vind, vatten och extrem kyla, men även torr inomhusluft. Samma höga krav som Charlotte ställer på sig själv ställer hon också på innehållet i sin hudvårdsserie. Alla produkter i KALLA-serien är veganska och har ett högt naturligt innehåll. De flesta av produkterna i serien är berikade med ingredienser som är typiskt norrländska – såsom hjortron och ljung. De hjälper till att lugna och skydda huden från yttre påfrestningar. Andra viktiga ingredienser i KALLA-serien är hyaluronasyra, biohavre och sheasmör som hjälper till att reparera och återfukta huden.

Naturligt friska dofter

För KALLA-serien har vi att tillsätta doft till majoriteten av produkterna och vi har valt naturligt friska dofter, som ger en uppfriskande och ren känsla. Men vi har även valt oparfymerat för Kalla-serum och micellärvatten, helt enkelt för att dessa produkter är basprodukter och för att man ofta lägger en annan kräm ovanpå. Då blir doften onödig.

Förpackningar med minskad klimatpåverkan

För att minska våra produkters klimatpåverkan har vi valt förpackningar i material som kan återvinnas. Samtliga flaskor och tuber i KALLA-serien består av återvinningsbar plast. Plasten är så kallad bio-plast, som är gjord av sockerrör.

Skidspår i designen

För Charlotte är det viktigt att produkterna visuellt ska upplevas enkla men snygga, med ren design och med något visuellt inslag som är speciellt för henne. Och det vi alla känner igen henne för är ju hennes skidåkning. Det är just mönstret i hennes åkning som vi fastnade för och har använt i designen av produkterna.

Kallas hudvårdsserie står bredvid träningsutrustning