Hälsosamt hår och välmående hårbotten

När håret utsätts för yttre påfrestningar kan det behöva lite extra omtanke. Det är vanligt med torr och irriterad hårbotten eller att håret blir statiskt, frissigt, glanslöst och platt. Vi på Kronans Apotek har ett varierat sortiment av hårprodukter för att hjälpa dig ta hand om ditt hår och hårbotten.

Har du torr hårbotten?

Vädret påverkar håret och hårbotten mer än vad man kan tro. Ibland kan kall luft dra ur fukt från hårbotten och håret vilket gör det torrare än vanligt. Det leder till att håret och hårbotten blir mer utsatt för yttre påfrestningar. Resultatet blir att håret kan upplevas frissigt och statiskt. Vi har samlat tips för att hjälpa dig ta hand om torrt hår och torr hårbotten:

  • Använd hårbottengel i både motverkande och behandlande syfte, massera in rikligt i hårbotten en gång i veckan. Om din hårbotten är extra torr rekommenderar vi att använda produkten flera gånger i veckan.
  • Använd en återfuktande och skyddande inpackning en gång i veckan.
  • Tänk på att inte schamponera alltför ofta. Det kan slita på håret.
  • Använd torrschampo för att få bort fett hår. Torrschampo ger även lite extra volym på köpet.
Välmående hår och hårbotten 767x767

Hur ofta tvättar du håret?

Det är inte bra att tvätta håret för ofta, men om man använder mycket stylingprodukter ska man inte tvätta håret för sällan heller. Att tvätta håret sällan kan leda till att stylingprodukter täpper till hårbotten och skapar irritation. Om du inte schamponerar så ofta, schamponera gärna två gånger på raken när du väl tvättar håret så att du får ur alla stylingrester. Fokusera på hårbotten och följ alltid upp med balsam för att sluta hårstråna. Glöm inte att massera in balsam även i hårbotten, det fungerar som en mjukgörare. Avsluta med att noggrant skölja ur.

Brukar du ha på dig keps eller mössa?

En mössa på vintern eller en keps på sommaren är det perfekta plagget att skydda sig mot både kyla och värme. Men, det negativa är att håret kan bli statiskt och platt. Ett tips är att använda torrschampo i hårbotten. Det ger håret volym och kan lätt bättras på under dagen. Testa också att spraya lite balsamspray i håret innan du går hemifrån, det adderar extra fukt. Balsamsprayen från Kronans Apotek passar både vuxna och barn. För att motverka statiskt hår går det bra med en vanlig hårspray. Hårspray kapslar in håret så att det skyddas mot yttre påfrestningar.