Emma Wiklund på Emma S: Mina bästa sommartips för huden

Min hy förändras mycket under sommaren, men tyvärr inte alltid till det bättre. Solskydd i kombination med varma dagar gör att min hy lättare får blemmor. Salt havsvattnet och vinden torkar också lätt ut min hy. Även om jag använder betydligt mycket mindre makeup på sommaren är rengöring fortfarande viktig för huden. Här är mina bästa tips för att hålla huden fräsch, klar och återfuktad i sommar!

1. Använd en löddrande ansiktsrengöring både morgon och kväll för att rengöra din hy ordentligt. 

2. Använd ett återfuktande serum både morgon och kväll, innan din dag- och nattkräm. Det är ett effektivt sätt att tillföra extra fukt till din hy utan att addera för mycket oljor.

3. Använd solskydd. Varje dag. Det är det bästa sättet att förebygga att din hy åldras i förtid. Jag använder SPF 50 till ansiktet och SPF 30 till kroppen, och jag älskar solskyddsoljor som du kan applicera med en spray.

4. Treatment overnight repair mask är en reparerande nattmask som ger en perfekt boost till torr hy. Jag använder den 2–3 gånger i veckan istället för min nattkräm för att lugna och vårda min hy. Behöver min hy en extra kur, så använder jag den varje kväll i en vecka som en behandling.

5. Passa på att fylla på med antioxidanter inifrån genom att frossa i sommarens alla bär och frukter. Mina favoriter är björnbär, hallon och blåbär. Och kom ihåg att dricka mycket vatten!

6. Min Moisturising facial mist piggar snabbt upp solkysst hy under sommaren. Med hjälp av bland annat hallon, persikoblad och gurkextrakt fräschar den upp och återfuktar, och är perfekt att använda hela dagen. Dessutom fungerar den utmärkt ovanpå makeup!

Emma_Sommar.jpg

Din sökning på "0" gav {1} träffar