Tillbaka till Emma S.

Sponsrat innehåll

Rutiner för rengöring

”När jag hade som mest problem med min hy fick jag hjälp av en hudläkare som tidigt förklarade hur viktigt det var med bra rengöringsrutiner både morgon och kväll. Här är mina bästa tips för renare och fräschare hy.” Emma Wiklund

Morgon

  • Rengör. Tvätta alltid av ansiktet med en löddrande ansiktstvål anpassad för ansiktet, eller med ett ansiktsvatten på en bomullsrondell. Undvik att använda vanlig tvål då de oftast har ett mycket högre pH-värde än hudens egna och därför lätt torkar ut din hy.
  • Torka av och smörj in. Återfukta huden varje morgon och kväll, helst med serum, ögon- och ansiktskräm. Är du väldigt torr i huden? Smörj helt enkelt lite mer. Huden ska kännas mjuk och följsam när du är klar.
    ## Kväll
  • Ta bort sminket först. Använd den makeup remover som passar din hudtyp. Använder du mycket makeup så kan du behöva lite tid för att få bort allt. Ta dig den tiden.
  • Använd bomullsrondeller. Då får du verkligen med allt smink. Titta på rondellen. Är den ren eller smutsig? Upprepa tills allt spår av smink är borta.
  • Avsluta rengöringen ordentligt. Använd en löddrande ansiktstvål eller ansiktsvatten som stänger porerna. Har du väldigt torr hy är en rengöringsolja perfekt.
Emma S Rutiner för rengöring