Tillbaka till Emma S.

Sponsrat innehåll

Emmas hemma-spa för kroppen

När min hud känns torr, trött och tappar sin lyster så tycker jag om att lägga lite tid på att fräscha upp och ta hand om huden på kroppen. Det här är mina enkla tips på hur du skapar en härlig spa-stund hemma.

1. Massera in olja. Ok, jag vet. Det är inte lika skönt att massera sig själv som att få massage av någon annan, men massage har oavsett positiva effekter på blodcirkulationen i huden. Innan du duschar, pumpa ut lite warm beach body oil i handen och applicera över hela kroppen. Använd sen en mjuk borste, helst med naturhår och dra med korta, små rörelser över hela kroppen. Börja från tårna och jobba dig hela vägen upp till axlarna för att inte missa något område. För att komma åt ryggen kan en borste med långt skaft vara perfekt.

2. Skrubba. Massera in en peelande body scrub över din inoljade hud med händerna. River det för mycket i huden så kan du tillsätta lite vatten.

3. Tvätta av. Sätt igång duschen och tvätta av olje- och skrubb-blandningen med en rengörande och mjukgörande body wash. Försök att hålla dig från att skruva upp värmen till max. Varmt vatten skadar hudens yttersta lager och resulterar i torrare hud, vilket är precis det vi inte vill ha!

4. Smörj. Klappa huden torr med en frottéhandduk och smörj direkt in dig med en återfuktade och väldoftande body lotion. Är du väldigt torr, smörj lite mer och voilá – din hy är nu mjuk, ren och återfuktad. Extratips: Om du som jag gillar att göra flera saker samtidigt så kan du låta en hårinpackning verka medans du gör din kroppsbehandling. Välj inpackning efter din hårtyp och massera in den i längder och hårbotten (ja, hela vägen ner i hårbotten).

Emma S Hemma-spa -767x767