Tillbaka till Emma S.

Sponsrat innehåll

Mer fukt åt huden

”Ibland får jag frågan vilken hudvårdsprodukt som är ett måste i min badrumshylla och jag svarar nästan alltid – en riktigt bra fuktgivande dagkräm. Den ska fungera bra under makeup, ta bort torrhetsrynkor samt ge en mjuk och skön känsla. Här kommer mina bästa tips för att hålla huden ordentligt återfuktad.” Emma Wiklund

1. Fuktkräm med moisturising day cream

Satsa på en dag- och nattkräm som både tillför och bevarar fukt. Krämen ska vara lätt att applicera och gå snabbt in i huden så att du enkelt kan lägga din makeup. Är du mycket torr? Använd mer kräm och smörj oftare för att mätta huden och komplettera med ett fuktgivande serum.

2. Lite moisturising serum skadar inte…

Ett serum kan verkligen göra skillnad. Dom där dropparna som har en tunnare konsistens och högre koncentration av aktiva ingredienser är magiska. Vill du verkligen boosta huden med fukt så satsa på mitt moisturising serum som ger huden massor av fukt och samtidigt skyddar mot fria radikaler. Är du väldigt torr kan annars ett oljeserum göra susen.

3. Treatment enzympeeling

Se till att förbereda huden för serum och andra krämer genom att ta bort den torra och fnasiga ytan. Min enzympeeling behöver du bara använda en minut, en gång i veckan för att hålla huden i bra fuktbalans.

Emma S Hemma-spa -767x767

4. Fuktdusch under dagen

Om jag har sminkat mig, men ändå vill återfukta huden under dagen är det perfekt att använda en återfuktande ansiktsmist. Moisurising facial mist innehåller hallon- och gurkextrakt som på ett enkelt och effektivt sätt boostar din hy med fukt.