Tillbaka till Emma S.

Sponsrat innehåll

Emmas tre bästa tips som piggar upp huden

  • Boosta Inkludera ett serum i din dagliga hudvårdsrutin för att ge huden en extra boost. Ett serum tränger djupare ner i huden än en vanlig dag- och nattkräm, och innehåller ofta en högre halt av funktionella ingredienser.
  • Reparera Byt ut din nattkräm mot en nattmask 2-3 ggr i veckan och hjälp huden att verkligen återhämta sig. Emma S. Treatment Overnight Repair Mask kladdar inte utan tränger ner i huden som en kräm och får verka hela natten.
  • Fuska Lura ögat att du varit på solsemester och använd brun-utansol. Idag finns det många bra produkter på marknaden som ger solkysst och fräsch hy.
Emma S Boosta Reparera Fuska

Emma berättar att du har möjlighet att påverka resultatet

Hur tidigt och snabbt din hy åldras beror på olika saker, men framförallt talar man om tre faktorer. Dina gener, solvanor och livsstil. Det där med generna är det inte så mycket att göra åt. Vi får helt enkelt de gener som mamma och pappa skickade med. Däremot vet vi numera att för mycket solande och rökning inte bara ökar risken för cancer, utan även påskyndar hudens åldrande. Här har vi verkligen möjlighet att påverka resultatet själva.

”Min hud har förändrats med åldern. Nu behöver den lite extra kärlek och omvårdnad.” - Emma

Trollar anti age produkterna bort alla mina rynkor?

En bra ålder att börja med anti age är någon gång runt 30. Innan dess är det bättre att du sparar dina slantar och satsar på en riktigt bra fuktkräm, gärna med antioxidanter och ett bra solskydd. Jag vill inte göra dig besviken, men anti age serier kommer inte att ta bort dina rynkor. Visst, de kanske kan fylla i fina linjer och optiskt lura ögat så att rynkorna syns mindre, men det är inte samma sak som att helt ta bort. Det som riktigt bra anti age produkter däremot kan göra är att förbättra din huds fukthalt, ta bort torrhetsrynkor och jobba mot fina linjer. En mogen hy behöver mer spänst, lyster och fukt, något som man oftast har mer naturligt som ung.

Min hy har verkligen förändrats med åldern och jag ska allvarligt erkänna att jag inte tycker att det är till det bättre alla dagar. Förutom rynkor och fina linjer så har huden tyvärr blivit torrare, tunnare och tappat en hel del lyster. Dessutom har jag märkt att den inte alls återhämtar sig lika snabbt. Trots åtta timmars sömn, litervis med vatten och massor av krämer så tar det lite tid innan huden vaknat till på morgonen och sovrynkorna försvinner. Jag är inte alls "anti” min ålder, bara lite mindre glad över det som ibland följer med på köpet.

”Jag är inte ‘anti’ min ålder, bara lite mindre glad över det som följer med på köpet vissa dagar.” - Emma

Se alla produkter från Emma S.

Här kommer Emmas bästa tips för att hålla huden ung och fräsch

  • Se till att få tillbaka din lyster i huden genom att ta bort döda hudceller som gör din hy grå och trist. Emma S. Treatment Enzyme Peel 1-2 gånger i veckan gör verkligen skillnad.
  • Boosta alltid huden med ett serum både morgon och kväll innan din dag och nattkräm. Det gör skillnad att mätta huden med ett serum, gärna med mycket fukt, antioxidanter och aktiva ingredienser som verkligen tränger ner i huden.
  • Nyp lite lätt i din hud på morgonen innan serum och dagkräm. Det brukar få igång cirkulationen och ge lite lyster.
  • Byt ut din nattcreme mot en nattmask 2-3 ggr i veckan och hjälp huden att verkligen återhämta sig. Emma S. Treatment Overnight Mask kladdar inte utan tränger ner i huden som en kräm och får verka hela natten.
  • Välj smink som passar din hy och undvik tunga foundations och puder under dagen om du kan. Satsa istället på en BB- eller CC cream och krämrouge.
  • Satsa på en dagkräm med minst spf 15. Det är aldrig för sent att skydda sin hy.

”Solskydd. Använd alltid solskydd och sola inte för mycket. Min ageless day cream innhehåller SPF 15 som är ett perfekt dagligt skydd året om. Ska man vistas i solen hela dagen så rekommenderar jag ännu högre skydd.” - Emma Wiklund