MENY
Bulldog_landningsida_desktop_bulldog_intervju med Simon.jpg

Bulldog_landningsida_bulldog_intervju med Simon.jpg

Hudvård för män - Intervju med Bulldogs grundare Simon

Kort om Bulldog och Simon.

Jag kom på idén till Bulldog när jag bodde i New York och handlade på Whole Foods Market, en ledande butikskedja som bara säljer naturliga produkter. Jag skulle handla naturliga hudvårdsprodukter till min fru och märkte då att det inte fanns några tydliga alternativ framtagna för män som sökte hudvårdsprodukter med naturliga ingredienser.

Efter mycket forskning och utveckling lanserade vi Bulldog Skincare For Men i Storbritannien 2007. 11 år senare har vi vunnit många branschutmärkelser för produkternas kvalitet och popularitet. Vårt varumärke säljs över hela världen på så olika marknader som Sydkorea, USA, Australien och naturligtvis Sverige där vi har blivit marknadsledande inom manlig hudvård och nu också skäggvård.

Vad är en bra hudvårdsrutin för en man?

Jag rekommenderar alltid nybörjaren att börja med den allra enklaste rutinen genom att använda vår ansiktstvätt Original Face Wash två gånger om dagen (morgon och kväll) följt av vår fuktighetskräm Original Moisturiser (morgon och kväll). Om man testar detta i två veckor är jag säker på att huden kommer att både kännas fräschare och se friskare ut. Du kommer kanske få några trevliga komplimanger också!

För den som vill ta nästa steg vill jag tipsa om att det också är viktigt att exfoliera huden med vår Original Face Scrub för att ta bort döda hudceller. Detta kommer att få din hud att känna sig fräschare och är ett utmärkt steg att lägga in i din hudvårdsrutin en till två gånger i veckan.

Vilka andra tips vill du ge till männen?

Förutom ovanstående så tror jag att många män ibland försummar att ta hand om sitt ansiktshår. Om du rakar dig regelbundet så rekommenderar jag verkligen exfoliering som en nyckel till jämn rakning, eftersom det hjälper till att lyfta inåtväxande skäggstrån.

För skäggiga män tycker jag att det största misstaget man kan göra är att inte hålla skägget rent. Vi har ett jättebra 2-i-1 schampo och balsam för skägget som gör rent utan att torka ut. Vår skäggolja Original Beard Oil har också blivit otroligt populär bland svenska män under de senaste åren. Den innehåller aloe vera, camelinaolja och grönt te. Den mjukar uppskägget, är perfekt för styling och återfuktar också huden under skägget, vilket hjälper till att minska risken för klåda.

Några speciella produkter som du rekommenderar?

Vi har nyligen lanserat vår nya Age Defence-serie för mogen hud som innehåller en fuktighetskräm och en ögon-roll-on. Produkterna innehåller fantastiska antioxidanter och är definitivt värda att testa.

Rekommenderade produkter