Sponsrat innehåll

Bäst hårvård på hösten

Lina Ressner är frisör och utbildningsansvarig på Björn Axéns Retailavdelning. Här tipsar hon om höstens produkter, hårtrender och hur du bäst tar hand om ditt hår efter sommaren. För hur härlig sommaren än är så har hösten en frisk krispighet som gjord för att förnya och fräscha till.

1. BJÖRN AXÉN ORGANIC SHAMPOO

Milt rengörande schampo för rikligt återfuktande resultat. Baserat på ekologiskt aloe vera och naturlig nordisk sockerbeta. 250 ml.

2. BJÖRN AXÉN ORGANIC CONDITIONER

Återfuktande balsam som gör håret mjukt, glansigt och utredande. Baserat på ekologisk aloe vera och naturlig olja från Norden. 250 ml.

3. BJÖRN AXÉN ORGANIC HAIR OIL

100 % naturlig, glansgivande och vårdande olja för ett friskt och livfullt hår. Mjukgör och återfuktar både hår och hårbotten. 30 ml.

4. BJÖRN AXÉN ORGANIC SALT WATER

Skapar lätt textur och volym, en naturlig saltvattenlook. Bra som förberedande spray inför håruppsättning och flätor. 150 ml.

5. BJÖRN AXÉN ORGANIC STYLING CREME

Vårdande stylingcream. Formar lockar, vågor och korta frisyrer. Slätar ut och lämnar håret mjukt och återfuktat. 100 ml.

6. BJÖRN AXÉN MATT WAX

Hårvax för dig som vill forma håret utan att det glänser. Lätt att skölja ut. 80 ml.

7. BJÖRN AXÉN REPAIR SHAMPOO

Ett vårdande shampo för torrt/skadat/behandlat hår. 250 ml.

8. BJÖRN AXÉN REPAIR CONDITIONER

Ett vårdande balsam för torrt/skadad/behandlat hår. 250 ml.

9. BJÖRN AXÉN STYLING POWDER

Styling Powder ger hållbar stadga och volym samt mattar ner fet hårbotten. 200 ml.

Björn Axen Bäst hårvård på hösten 2

Berätta lite om er nya Organic-serie.

Vi på Björn Axén är alltid väldigt noga med ingredienser och miljötänk. Nu ville vi prova att ta det ett steg längre och jobba med naturliga ingredienser i så hög utsträckning som möjligt. Naturligtvis utan att effekten av produkterna försämrades.

Samtliga produkter i Organic-serien är dermatologiskt testade och godkända, tillverkade i Sverige och bionedbrytbara. De innehåller minst 95% naturliga ingredienser och många av ingredienserna är även ekologiska. Universal Styling Cream innehåller bivax, övriga produkter är veganska. Alla produkter är fria från parabener, silikoner, mineralolja och syntetisk parfym.

Hur håller man håret så friskt som möjligt?

När det gäller vård så skulle jag satsa på fukt och lätta oljor. Björn Axéns nya Organic Moisturizing Shampoo och Conditioner återfuktar både hår- och hårbotten med aloe vera och passar egentligen alla hårtyper.

Har man ett skadat eller väldigt torrt eller grovt hår kanske Repair Shampoo och Conditioner är ett bättre val, tack vare den mjukgörande och glansgivande arganoljan. Dessutom är det viktigt att ge håret en inpackning ibland. Vår Repair Deep Conditioner ger både fukt och mjukhet till håret, utan att göra det tungt. För bästa effekt: handdukstorka alltid håret innan du applicerar en inpackning! Och kom ihåg att ett vårdat hår klarar slitage mycket bättre.

Finns det något mer man kan göra för att få glans och lyster på håret?

Om du fönar håret bör du ha en borste som gör håret blankt men inte flygigt. Om du dessutom applicerar 1-2 droppar av vår 100% naturliga Organic Hair Oil så kommer glansen öka ytterligare. Det går jättebra att blanda ner 1-2 droppar av vår olja i alla våra stylingprodukter och inpackningar för att öka hårets mjukhet och glans.

Vad ser vi för hårtrender nu till hösten?

Det är mycket naturliga looker. Enfärgade hår, eventuellt med lite mjuka färgskiftningar. Många ljusbruna nötiga toner med inslag av koppar känns fräscht på hösten. Längdmässigt är det mycket pager, axellångt eller kortare. Även långa naturliga hår är fortsatt populära. Håret ska, oavsett längd, gärna se naturligt luftigt ut och då kan många behöva hjälp av rätt stylingprodukter. En bra grund är vår Organic Salt Water Spray som gör att håret både ser och känns fylligare. Applicera i fuktigt eller torrt hår, föna eller självtorka. Om det behövs ett extra lyft i hårbotten så sprayar man i Styling Powder Dry Shampoo i torrt hår, den är en riktig bra rootlifter. Glöm inte att skaka flaskan först.

Vilka produkter skulle du rekommendera till en kort frisyr?

Även här rekommenderar jag produkter som ger en naturlig finish till håret. För den som vill ha mycket kontroll och produktkänsla väljer jag Matt Wax och för den som vill ha en naturlig känsla, men ändå viss kontroll, är det utan tvekan Organic Universal Styling Cream som gäller.