C-vitamin

C-vitamin bidrar till upptaget av det viktiga näringsämnet järn från maten och hjälper immunförsvaret att fungera optimalt. Vitamin C behövs också för bildning av kroppens brosk- och benvävnad och finns bland annat i citrusfrukter, melon, kiwi och flera grönsaker. Att ha brist på C-vitamin är ovanligt men ibland kan ett tillskott behövas. Här hittar du hela vårat sortiment av c-vitamin i form av kapslar, brus, pulver eller tuggtabletter.

Läs mer

Varför behöver kroppen c-vitamin?

Kroppen kan inte tillverka c-vitamin på egen hand, så vi måste få i oss det genom maten. C-vitamin har många positiva egenskaper. Det är viktigt för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad, hjälper till att ta upp järn från kosten och är även bra för att bibehålla ett starkt immunförsvar. C-vitamin fungerar även som en antioxidant vilket betyder att det skyddar cellerna i kroppen mot fria radikaler.

Hur mycket c-vitamin behöver man per dag?

Beroende på faktorer så som ålder, om du är gravid eller ammar behöver du få i dig olika mängd c-vitamin. För en vuxen person är det rekommenderade intaget 75 mg per dag. Om du är gravid eller ammar behöver du ett något större intag. C-vitamin finns naturligt i flera livsmedel men om du inte får i sig det kan det behövas koststillskott.

Hur märker man av brist på c-vitamin?

C-vitaminbrist är ovanligt, men det förekommer. Det kan då ge symtom som trötthet, irritation och att du känner dig svag.

Filtrera produkter

Visar 105 produkter

Filtrera

Pris

Visar 30 av 105